Malzemeler:
2 su bardağı pirinçhaşlanıp didiklenmiş 2 tavuk budu2 çorba kaşığı kuş üzümü2 çorba kaşığı dolmalık fıstık1 çorba kaşığı tereyağ+çok az sıvıyağ2 su bardağı tavuk suyu1 su bardağı su1/2 çay kaşığı karabiber,tuz
Yapılışı:Pirinçlerimizi sıcak suda 20 dk.bekletiyoruz. Yağda dolmalık fıstıkları kavuruyoruz hafif kızarınca didiklemiş olduğumuz tavuk etlerini kayup 1-2 dk. karıştırıyoruz. Pirinçleride ekleyip 2 su bardağı tavuk suyu ve 1 su bardağı kaynatılmış su, kuş üzümleri ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ocağı kapattıktan sonra 1 tutam karabiber döküp karıştırıyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
www.sedaningunlugu.com
1 yorum:
Denemek için gönderecekseniz adres vereyim. :) Öğrenciyiz iyi yeriz. :)
Yorum Gönder