9 Kasım 2007 Cuma

Karalahana sarması


Genelde bu sarmayı kıymalı yapıyorlar ama biz böyle tercih ettiğimiz için kıyma koymadım. Dilerseniz siz ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:
2 bağ karalahana
1 su bardağı bulgur
1 çorba kaşığı salça
1 soğan
1 domates
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
kimyon, karabiber, tuz
Yapılışı:
Karalahana yıkanıp kaynatılmış suda 5 dk.haşlanır. Soğanlar yağda kavrulur, salçası, bulguru ve baharatları ilave edip ocaktan alınır. Karalahanaların iri yapraklı olanları dikey alarak ikiye bölünür damar kısmı çıkarılır.Sarılan dolmaların üzerine 1 domates rendelenir, ters tabak kapatılır üzerine çıkacak kadar su ile yumuşayana kadar pişirilir.Sarmısaklı yoğurtla servis edilir. Afiyet olsun.


1 yorum:

Kardeşim dedi ki...

çok severim.Şimdi içini hazırlıyorum.Elbette kıymalı daha lezzetli olur.Emeğinize sağlık.