5 Kasım 2007 Pazartesi

İçli pilav





Malzemeler:

2 su bardağı pirinçhaşlanıp didiklenmiş 2 tavuk budu2 çorba kaşığı kuş üzümü2 çorba kaşığı dolmalık fıstık1 çorba kaşığı tereyağ+çok az sıvıyağ2 su bardağı tavuk suyu1 su bardağı su1/2 çay kaşığı karabiber,tuz


Yapılışı:Pirinçlerimizi sıcak suda 20 dk.bekletiyoruz. Yağda dolmalık fıstıkları kavuruyoruz hafif kızarınca didiklemiş olduğumuz tavuk etlerini kayup 1-2 dk. karıştırıyoruz. Pirinçleride ekleyip 2 su bardağı tavuk suyu ve 1 su bardağı kaynatılmış su, kuş üzümleri ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ocağı kapattıktan sonra 1 tutam karabiber döküp karıştırıyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
www.sedaningunlugu.com

2 yorum:

Alper Şakir dedi ki...

Ben Alper, Seda'nın eşiyim, doğrusunu söylemek gerekirse karıcığımın pilavını yerken parmaklarımıda yemişim :)) harika olmuştu, herkese tavsiye ederim.

Recep Hilmi Tufan dedi ki...

Denemek için gönderecekseniz adres vereyim. :) Öğrenciyiz iyi yeriz. :)