çok pratik ve de lezzetlidir.Görsel olarak da güzel bir sunum yaparsınız.
Malzemeler
1 kilo süt
3 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 muz
1 kaşe dondurulmuş vişne veya çilek
2 kivi
1 çorba kaşığı pudra şekeri
süslemek için rulokat
Yapılışı:
Süt, pirinç unu, nişasta, şeker tencereye konup karıştırılır.Pişmesine yakın vanilya eklenir.Kaynayınca ocaktan alınır. Kup bardakların dibine muz dilimleri yerleştirilir, Üzerlerine puding dökülür.Biraz soğumaya bırakılır.(Bu haldeyken bardakların üzerini sera streçle kaplayıp dolapta bekletebiliriz. Servis esnasında üzerini süsleyebiliriz.)Vişne blendır ile parçalanır sos kıvamına gelince içerisine yarım çorba kaşığı pudra şekeri eklenip karıştırılır. Kivinin 1 tanesine aynı işlemden geçtikten sonra kup bardaklarımızın üzerine döşenir.kenarına kivii dilimi yerleştirilir ve rulakatla servis yapılır.Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder