16 Kasım 2007 Cuma

Karnabahar salatası


Bu salatayı yaparken bu kadar lezzetli olabileceğini düşünmemiştim. Eşimde çok beğendi o kadar beğendi ki "Bırakamıyorum çok lezzetli olmuş" dedi. :)
Malzemeler:
Küçük boy karnabahar
1-2 havuç
Yarım demet maydonoz
3-4 adet taze soğan
zeytinyağı,limon,tuz
1-2 diş sarımsak
üzerine serpmek için susam
5-6 tane zeytin
Yapılışı:
Karnabaharlar az tuzlu suda haşlanır. Çiçek çiçek ayrılarak tabağa yerleştirilir. Havuçlar halka kesilerek süslenir. Bir kapta ince doğranmış maydonoz, Yeşil soğan, zeytinyağı, limon, sarımsak, bir tutam tuz karıştırılır.Karnabaharların üzerine gezdirilir. Susamlar tavada sade olarak rengi dönene kadar kavrulur ve salataya serpiştirilir. Zeytinle süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

1 yorum:

Alper Şakir Metin dedi ki...

Gerçekten karnabaharın bu kadar lezzetli olacağını düşünemezdim, sarımsak önemli bir ayrıntı bence...