6 Kasım 2007 Salı

Ev pizzası


Malzemeler:

Hamuru için,
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
*1 çorba kaşığı sıvıyağ
ılık su,tuz

İç malz.
Arzuya göre sucuk,salam
1 domates küp doğranmış
1 çarliston biber
1 kırmızı biber
5-6 adet zeytin
Rendelenmiş kaşar peyniri

sos için;
1 çorba kaşığı salça
*1 çorba kaşığı ketçap
*1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
kekik

Yapılışı:
Unun ortası havuz gibi açılır maya ortasında ılık su ile eritilir.Unun üzerine tuz eklenerek yoğrulur.kabarması için 15 dk.kadar beklenir.Kabaran hamurumuz isteğe bağlı kalınlıkta açılarak yağlanmış tepsiye yayılır.Üzerine salça,su ve kekikten hazırladığımız sos sürülür.
Rendelenmiş kaşar peynirinden bir kısmı hamurun üzerine serpilir. Sırasıyla salam,sucuk,sivri biber,kırmızı biber,zeytin,domates döşeyerek hafif tuz serpilir.180 derecede ısıtılmış fırında hamurun altı hafif kızarıncaya kadar pişirilir.Daha sonra üzerine rende kaşar serpilip tekrar fırına verilir.kızarınca servis yapılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: