12 Kasım 2007 Pazartesi

Terbiyeli havuç çorbası

Cuma akşamından bize gelen kayınvalidem, Torununu sevmek için can atsada derin uykuya dalmış olan oğlumu beklerken, yukarıda gördüğünüz çorbayı pişirdi. İşten gelen eşim ve görümcemle güzel bir hafta sonu geçirdikten sonra dönüş yoluna koyuldular.

Malzemeler:
4 adet havuç
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
Yeterince su
Tuz

Terbiyesi için;
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 bardak süt

Yapılışı:
Tereyağında havuçlar sotelenir. Yıkanmış pirinç ilave edilir.Tavuk suyu eklenir. Çorba kıvamına gelene kadar kaynatılmış su ilave edilip, Pirinçlerin yumuşaması için orta ateşte pişirilir. Ter biyesi hazırlanıp çorbaya azar azar eklenir. Tuzu atılarak bir taşım kaynatılır.Servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: