10 Kasım 2007 Cumartesi

Mantarlı karnıyarık börek


Malzemeler:
2 yufka
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket mantar
1 adet soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
tuz,karabiber
üzeri için;1 adet domates, 2 adet çarliston biber, 1 yumurta sarısı+1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Derin bir kapta soğanlar yağda kavrulur.Yıkanmış,doğranmış mantarlar ilave edilir, Yüksek ateşte pişirilir.Suyunu çekmek üzereyken ince doğranmış sivri biber ve küp doğranmış domates ilave edilir.1-2 dk.çevirdikten sonra tuzu, karabiberi ilave edilir.Böreğimizin içini hazırladıktan sonra 1.yufka tezgaha serilir, Yoğurt ve sıvıyağ karıştırılarak her tarafına sürülür. 2.yufka üzerine kapatılır. Sekiz eşit parçaya bölünür. Mantarlar bu parçalara pay edilir. Sigara böreği gibi sıkmadan sarıldıktan sonra üzerlerine orta kısmından bir çizik atılır. Dilim domates ve biber ile süslenerek yumurta sarısı+1 çorba kaşığı sıvıyağ karışımı böreklerin üzerine sürülür. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak veya soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: