Blogumda bulunuyorum ama uzun zamandır şöyle yazı yazmadım biliyorum. Ramazanın sessizliğine büründüm galiba. Nasıl geçtini bile anlamadan Kadir gecesine ulaştık çok şükür. Bu mübarek gecemiz hayırlı olsun, Rabbim cümlemizin dualarını hayırlısı ile kabul etsin inşaallah. İnşallah seneye Ramazan ayına da ulaştırsın...
.
.
.
Sahur önerim var bugün sizlere. Tava böreğini çoğumuz bilir uygularız, sahura pratik, tok tutan bir tarif hatırlatması olsun benimkisi...
Malzemeler:
3 yufka
3 haşlanmış patates
100 gr. beyaz peynir
Tuz, karabiber
1 çay bardağı süt+1 yumurta+ Yarım çay bardağı kadar zeytinyağ
Yapılışı:
Büyükçe bir tava yağlanır, 1. yufkanın kenarları dışarı sarkacak şekilde döşenir. Süt, yumurta,yağ karışımından kaşıkla gezdirilir. 2. yufka parçalara ayrılarak döşenir, yine aralarına bu karışımdan gezdirilir. Haşlanan patatesler rendelenir ve peynir, tuz, karabiberle karıştırılır. İsterseniz bir katına, dilersenizde 2 katına bu harçtan döşenir. En üzeri yine yufka ile kapatılarak, kenarları içe kapatılır ve sadece sıvıyağ gezdirilir. Ocakta orta ateşte iki tarafıda güzelce kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Not: Benim tavam balık tavasının en büyük boyu, eğer sizde orta büyüklükte bir tava varsa yufka sayısını 2'ye düşürüp malzemeleri ona göre ayarlayabilirsiniz, çok kalın olursa iç kısımları pişmeden kalabilir.
14 Ağustos 2012 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
hayırlı kandiller,ellerine sağlık.afiyetler olsun...
Ellerine emklerine saglik cok güzel görünüyor.
Ister iftarda ister sahurda olur bu börek nefis olmus Sedacigim,eline saglik cnm.Hayirli bayramlar.
Bilseydim sahura sendeydim canım benim öpüyorum seni.
Yorum Gönder