15 Nisan 2009 Çarşamba

Bakla Kızartması...

Annem bakla yaptığımı görse inanamaz herhalde :) Bekarlığım da ne zaman bakla yapsa, ben bugün aç kaldım derdim :) Sofra dergisinde bu tarifi görünce, tadını gerçekten çok merak ettim, çünkü içerisinde zencefil vardı. Tadını şöyle anlatabilirim, baklayı sevmeyen ben, bu tarifle, bakla hakkında ki düşüncelerimi değiştirdim :)

Tarife geçmeden önce Sevgili Bülbülün Yeri beni Smart blogger ödülüne layık görmüş çook teşekkür ediyorum. Bende bütün arkadaşlarıma gönderiyorum.

Malzemeler:
1 litre su
1 limon suyu
Yarım kilo bakla
1 tutam zencefil
2 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber

Üzeri sos için;
1 adet doğranmış domates
1,5 çorba kaşığı kadar domates salçası
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı zencefil
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Yarım çay bardağı su
Tuz

Yapılışı: 1 litre su kaynatılır, içerisine 1 limonun suyu ilave edilir. Ayıklanmış yıkanmış baklalar suya eklenir. Yarı pişmiş kıvamda sudan çıkarılır. Süzülür ve kurulanır. Geniş bir kapta un, zencefil, tuz ve karabiber karıştırılır. Baklalar bu karışımın içerisine dahil edilerek karıştırılır. Kızgın yağa atılıp kızartılır. Diğer taraftan tavada zeytinyağının içerisine domates ve salça ilave edilir, sarımsak kıyılır, suyu eklenir. Zencefili, tuzu ve şekeri ilave edip 5 dakika pişirilir. Kızaran baklaların üzerine döşenir. Afiyet olsun.

25 yorum:

mujdenin denemeleri dedi ki...

Çok farklı bir lezzet olsa gerek.Benim gibi bir baklaseverin ilk fırsatta denemesi lazım.Ellerine sağlık Sedacığım.Sevgiler...

Limonlu Kek dedi ki...

Sedacığım tarif çok ilginç geldi, zencefil+bakla+kızartma hiç yanyana düşünemezdim. Ancak sen güzel diyorsan iş bitmiştir, denenecekler listesine girdi artık. Ellerine sağlık canım, öpüyorum...

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

Sedacım ben zeytinyağlı bakla severim hem de çok ama hiç kızartmasını duymamıştım.çok ilginç geldi gerçekten,ellerine sağlık

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Müjdecim teşekkürler canım. Umarım denediğinde beğenirsin. Zaten bakla severmişsin eminim daha çok seversin.

Nevalcim gerçekten banada ilginç gelmişti ama güzel olacağını tahmin etmiştim. Yoksa baklayı denemeyi hiç düşünmedim :) yorumun için ayrıca teşekkür ederim.

Yasemincim çok teşekkürler canım. Zencefil baklanın tadını bastırdığı için sanırım bende sevdim. Bilemiyorum ama sosuyla çok uyum sağladı.

Sevgiler

lezzet sefasi dedi ki...

guzel bir tarif elelrinize saglik.

Düğme Bay'la BinbirçeşniHayat dedi ki...

mmmmmm bende bakla kayganası yaptım bugun:)ellerıne saglık sedacım..sevgılerımle...

derya dedi ki...

Canımmm harika görünüyor ilk fırsat
ta deniycem ellerine sağlık,kocaman
sevgiler...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Seda'cım.. Hakikaten bekarken sevmediğim şeyler şimdi benim de çok hoşuma gidiyor :)

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
bizim evde de hiç bakla yenmez ama görüntüsü muhteşem. Denemekte fayda var.Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Lezzet sefası çok teşekkürler.

Salihacığım seninde ellerine sağlık :) teşekkür ederim canım.

Çok teşekkürler Deryacım.

Aslıcım yanlız olmadığımı anlamış oldum :)

Bülbülün yeri, denediğinde inşallah çok beğenirsiniz.

Sevgiler

neslihan dedi ki...

ellerine sağlık canım,ben de bakla denemedim hiç ama bu tarif benim için de ilk olabilir:-)afiyet olsun canım.sevgilerimle...

TAZE NANE dedi ki...

Çok hoş bir tarif.
Sevgiler.

birdutmasali dedi ki...

Ne hoşş.. ve hiç tatmdım bu halini.
zaten baklanın aroması farklı böyle dahada mı farklı acaba ?
çok sevgiler.

Şerife dedi ki...

Selam hatun baklayı çok severim ama bizimkiler hiç sevmez oyüzden senede bir kaç defa anca sulu dere otlu yemeğini yaparım. Bunu hiç duymadım tadı nasıldır acaba,evde zencefil var denemek lazım.Ellerine sağlık arkadaşım

Kendimce dedi ki...

Seda'cım ellerine sağlık ben de baklayı çok severim şöyle bol dereotlu yoğurtlu.Ama ben de kızartmasını hiç yemedim denemekte fayda var

boncuk mutfakta dedi ki...

Gerçekten değişik bir tarif.Ellerine sağlık canım.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Neslihancım;

Taze Nane;

Nunucum baklanın aromasını zencefil yeniyor. Sarımsak da lezzet katıyor :)

Şerifecim denediğin zaman umarım çok beğenirsin, ertesi güne kalsa bile soğuk da güzel oluyor.

Kendimce;

Boncuk Mutfakta;

Hepinize ayrı ayrı güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :))

Sevgiler

fatosun mutfagından... dedi ki...

canımm nefis görünüyor ellerine sağlık...mutlu haftalar..sevgiler:=))

LeoTheMaster dedi ki...

Blog Ödülleri 2009, Windows Live Spaces alanında en iyisi olduğumu düşünüyor, değerli oyunuzu bekliyorum, işte oy vermek için link: http://2009.blogodulleri.com/blog/leothemaster-spaces

Not: Üye olmayanlar önce üye olup, üye oldukları mail adresini doğrulamak zorunda!

:)den dedi ki...

Bamya kızartması falan bilirim ama bakla kızartmasını ilk kez duydum. Baklayı çok seven ben, bu tarifi ayıla bayıla yapar ve yer:)
Teşekkürler Sedacığım.

fatma dediki dedi ki...

güzeldi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim.
yani bir yemeği yapabilmek için
çok cesaret ister.
ve marifetlazımdır.......

Tombuk dedi ki...

Sedacığım,
Baklalar sosuyla birlikte harika görünüyor. Çok merak ettim valla tadını. Ellerine sağlık. :)

Damak Tadı dedi ki...

Kızartmasını hiç tatmamıştım Seda'cığım..Eminim çok lezzetli olmuştur..Denemek gerek.Baklayı ailecek çok severiz..))Afiyetler olsun..


Sevgiler..

emine dedi ki...

valla denemek lazımama baklayı sevmem

TAZE NANE dedi ki...

GERÇEK DOSTLARIN KALPLERİ ARASINDA GÖZLE GÖRÜLMEYEN İPLER OLURMUŞ,
İNSANLAR UZAKLAŞTIKÇA İPLER GERİLİR AMA ASLA KOPMAZMIŞ...