Bu sefer biraz fazla ara verdim ama merak edenlere de çok teşekkür ederim. Gerçekten insan böyle durumlarda duygulanıyor. Bu bir hafta biraz bahar temizliği diye perde, duvar giriştim. Mutfağımda da taze, mevsimi yeni gelmiş sebzeler yer alınca, bloguma da birşey ekleyemedim. İtiraf etmeliyim burası benim için gerçekten bir günlük gibi. Eksikliğini içimde yaşamışım. Bu yukarıda ki çilekler blogumu ziyaret eden herkes için... Tatlı yiyelim, tatlı sohbetler edelim :)
Aşağıda eklediğim tarif de, yine benim mutfağıma ilk defa giren, deniz börülceleri. Dün pazarda karşılaşınca sevgili Yasemin'in tarifi aklıma geldi. Merak ettiğim için denedim. Salata olarak değişik bir alternatif.
30 Nisan 2008 Çarşamba
Merhabalar...
22 Nisan 2008 Salı
Bu biberler çok masum...
16 Nisan 2008 Çarşamba
Çikolata Soslu, Kuru Meyve Parçacıklı Kek
Fotoğraflarım arasında tercih yapamadığım için hepsini sizlerle paylaşmak istedim.

Yapılışı: Yumurta, şeker güzelce çırpılır. Süt, sıvıyağ eklenir, en son un, kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu rendesi eklenerek karıştırılır. Unlanmış olan kurutulmuş meyve parçalarıda eklenerek, yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltılır. 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirilir. Diğer yandan Çikolata sos üzerindeki tarife göre pişirilerek, ılındırılır. Fırından çıkan kek 15 dakika dinlendirilerek, üzerine sos gezdirilir. Afiyet olsun.
11 Nisan 2008 Cuma
Soya kıymalı spagetti
Soya etinin protein açısından oldukça kuvvetli bir besin olduğunu biliyorum. Dolmalarda, makarnalarda kullanıyorum. Denemeyenler varsa fiyat açısından da etten çok daha ucuz. En azından alternatif olarak düşünebilirsiniz. Yapılması gereken sadece sıcak suya koyup 15 dakika şişmesini beklemek. Daha sonra sosa dahil edip aynı kıymalı iç hazırlar gibi pişiriyorsunuz. Ben yarım paket makarna için yarım su bardağı ıslattım. Domates, soğan ve sivri biberle tatlandırarak güzel bir sos elde ettim.
www.sedaningunlugu.com
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
7
yorum
Etiketler: Ana yemekler
4 Nisan 2008 Cuma
Bir porsiyon kadayıf
Evet uzun zamandır yapmak istiyordum kadayıf tatlısını. Pazarda da görünce cesaretlenip aldım. Denemeden öğrenemezsin dimi :) İlk yapmış olmama rağmen lezzetli bir tatlı oldu. Bu kadar basit ve bu kadar zaman harcamayan bir tatlıyı neden daha önce yapmadığımı düşünürken, bundan sonraki zamanlarımda, kim bilir hangi tariflerle burada olacağımı kim bilebilir ki dedim kendi kendime. Henüz ben bile bilemezken... Blogumu açmadan önce yaptığım ve şu an hiç birisini hatırlamadığım o kadar çok lezzet var ki. Eşimin tabiriyle "Yaptıklarını unutuyorsun, hatırlaman için biryerlere yaz" demesinden dolayı bu aleme girdim aslında. Mutfağımı çok seviyorum. Yemek pişirmesini ve yeni şeyler üretmesini de çok seviyorum. Blogum sayesinde hem ben yaptıklarımı not almış oluyorum, hem de sizlere belki hatırlatmış oluyorum. Bu yazımı üşemeden okuyan herkese teşekkür ederim :-)
Malzemeler:
250 gr. kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağ
1 kase ceviz
Şerbeti için;
4 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
Kadayıflar tel tel ayrılarak 1 saat kadar kurutulur. Üzerine eritilmiş tereyağ dökülerek, güzelce yedirilir. Şerbeti için su ve şeker kaynatılır. Kaynadıktan 10 dakika kadar sonra limon suyu sıkılarak 1-2 dakika daha kaynatılarak ılınmaya bırakılır. Kadayıfları porsiyon şeklinde yapacaksanız küçük bir kasenin yarısına kadar kadayıf koyup üzerine bir miktar dövülmüş ceviz eklenip tekrar üzeri kadayıfla kapatılarak ters çevrilir. ( Şerbetlenince arada bir tepsiden alıp üzerine gezdirmeniz gerekiyor)Tepside yapacaksanız kadayıfın yarısını güzelce yağlanmış tepsiye döşeyerek ceviz serpilir. Diğer yarısı da üzerine güzelce döşenerek fırına verilir. Üzeri kızarana kadar 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkarılıp ılındıktan sonra, ılık şerbet dökülerek üzerine kapak kapatılır. Afiyet olsun.
31 Mart 2008 Pazartesi
Ispanaklı peynirli gözleme
Gözlemeleri hazırlarken çekemediğim için bu şekilde anlatmaya çalıştım. 2 yufka için, iç malzeme olarak 2 domates, yarım kilo ıspanak, tuz, karabiber ve beyaz peynir kullandım. Ispanakları domates ile kavurdum ve yufkaya döşedim, üzerine peynir serptim. Afiyet olsun.
www.sedaningunlugu.com
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
10
yorum
Etiketler: Hamur işleri
25 Mart 2008 Salı
Kremalı sebze çorbası
Evde eşim ve oğlum için faydalı şeyler yapmaya çalışıyorum. En azından yararlı bir şeyler pişirip, gönlümü rahatlatıyorum. Gelişmekte olan bir çocuğum olunca da, bu iş benim üzerime en büyük vazife oluyor. Yine bir çorba tarifim var bugün. Lezzetli ve besleyici :)
Malzemeler:
1 adet soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
Küçük boy brokoli ( çiçek çiçek ayrılmış, ikiye kesilmiş)
1 adet kereviz
100 gr'lık kutu krema
2 çorba kaşığı un
8 su bardağı su
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Soğan küp doğranır, sıvıyağda kavrulur. Küçük parçalara ayrılmış havuç, patates, kereviz ilave edilerek 1-2 dakika beraber çevrilir. Un ilave edilir, karıştırılarak sıcak suyu eklenir. Sebzeler yumuşamaya başlayınca brokoliler ilave edilir. Bütün sebzeler pişince blender yapılır. Krema, tuz ve karabiber eklenerek bir taşım kaynatılır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
www.sedanigunlugu.com
21 Mart 2008 Cuma
Kurutulmuş patlıcan yemeği

Patlıcan yaz yemeği ama pazara gidip bu kurutulmuş patlıcanları görünce denemek için aldım. Bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim. Patlıcan kebabı gibi oldu :) Bu tarifte anlatmak istediğim, patlıcanları hangi aşamadan geçirip yemeğe hazırladığım... İlk önce ipten çıkarılan patlıcanlar, derin bir kaba konur, Üzerine soğuk su ilave edilir ( İlk önce soğuk suya koymamızın sebebi üzerindeki tozlarını suya bırakması için) 10 dakika kadar bekletilir daha sonra suyu dökülerek, güzelce yıkanır. Bir sefer de kaynar suda bekletilir. Tekrar suyu dökülür. Hafif şişmeye başlamış olan patlıcanlar yemeğe eklenmeye hazır olur. Pişme süresi yaklaşık 45 dakika kadar sürüyor. Etli yapacaksanız, yarı kıvamda pişirdiğiniz etlere ilave edip beraber pişirebilirsiniz. Sarımsak ve bol soğan tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
7
yorum
Etiketler: Ana yemekler
20 Mart 2008 Perşembe
Cevizli erişte
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
6
yorum
Etiketler: Ana yemekler
12 Mart 2008 Çarşamba
Etli bezelye
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
7
yorum
Etiketler: Ana yemekler