Evet ev halkı uyudu ve ben blogumun başına geçip biraz laf yapalım istedim. Sabahtan ıslattığım zeytinyağlı barbunyamın altını yeni kapattım, etrafı toparladım biraz, biraz da yaptığım çayı ısıttım yudumladım balkonumda. Uykum yok, sabaha iş bırakmamak için biraz derledim etrafı. Bazen öyle oluyor ki acaba ben bu evi en son ne zaman topladım demek geliyor içinden, oysa cevabı o kadar yakın bir tarih oluyor ki... :)) Bugün soframızda patates yemeği vardı, sade bildiğimiz patates yemeği. Ben bir değişiklik yaptım, servis esnasında, teflon tavada erittiğim kaşar peynirini gezdirdim üzerine. Lezzetli olan patates daha da güzel oldu.
Yarın mübarek Beraat Kandili. Hepinizin kandili mübarek olsun. Allah dualarınızı hayırlısı ile kabul etsin inşallah. Herkese iyi hafta sonları diliyorum.
15 Ağustos 2008 Cuma
Bildiğimiz Patates...
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
8
yorum
Etiketler: Ana yemekler
11 Ağustos 2008 Pazartesi
Ev pidesi
Bugün buzluğumdaki kıymayı çözdürdüm. Niyetim sulu köfte yapmaktı ama birden pide yapmak esti geçti. Bende bu düşünceme kayıtsız kalamadım :)
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
12
yorum
Etiketler: Çay saati, Hamur işleri
7 Ağustos 2008 Perşembe
Düğün çorbası
Bizim evde çorba olması için yaz veya kış farketmiyor. Bu çorbayı da hakikatli olduğu için pişirdim. Bizim için değil, evde küçük bir çocuk olunca, bu günlerde de sıcaklardan bizim gibi etkilenip yemek istemeyince, çareyi bunda buldum. Şu anda öğle uykusunda. İnşallah severek yer. Perşembe de bitiyor işte, zaman artık hiçbirimize yetmiyor sanırım. Ramazana da sayılı gün kaldı, takvime 20 gün sonra akşam ne zaman okunuyor diye baktım. 19:45 ile başlayıp 19:00 kadar iniyor. Hayırlısıyla inşallah daha nice Ramazan ayları görürüz.
Malzemeler:
2 parça kuzu gerdan
8 bardak su
4 çorba kaşığı un
Yarım bardak su
Yarım limon suyu
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağ
kırmızıbiber, tuz
Yapılışı:
Gerdan etleri yıkanıp, üzerine 8 bardak su ilave edilir. Düdüklü tencerede 30 dakika pişirilir. Etler içinden alınır ve didiklenir. Et suyu başka bir tencereye süzgeçten geçirilerek alınır, kaynatılır. İçi çukur bir kapta, 4 çorba kaşığı un ve yarım bardak su karıştırılır. Kaynayan çorbadan da biraz alınarak ılındırılır. Yavaşça çorbaya ilave edilir. Tuzu ve didiklenmiş etler eklenir.10 dakika beraber pişirilir. Diğer tarafta yumurta sarıları ve yarım limon suyu karıştırılır. Kaynayan çorbaya hızlıca karıştırılarak ilave edilir. 1-2 dakika pişirdikten sonra üzerine terayağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirilir. Afiyet olsun.
( Çorbanız kıvamından koyu olursa sıcak su ile açabilirsiniz.)
www.sedaningunlugu.com
3 Ağustos 2008 Pazar
Somon balıklı makarna
Bu tabak görüldüğü üzere oğlum için. Balığı normalde yiyiyor ama istediğim kadar yemesi için, sosuyla birlikte veriyorum. Hem onu baymıyor, hemde yanında yeşillik ve makarna ile karnını doyuruyor. Tavsiye edebileceğim bir tarif olduğu için ekliyorum.
Yapılışı: Somon balığı dilim olarak, sadece tuzlayıp, yüksek ısıda fırında kızartıyorum. Didikleyip, ayrı bir tavada zeytinyağı, kabukları kesilmiş domates ve 2 dal yeşil soğan ekleyip sosonu hazırlıyorum. Tuzunu ekleyip, haşladığım makarnanın üzerine gezdiriyorum. Yanında birde vişne suyu açarsanız, deymeyin onların keyfine :)
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
8
yorum
Etiketler: Ana yemekler
29 Temmuz 2008 Salı
İrmikli Muhallebi
Öncelikle herkese hayırlı kandiller diliyorum. Eksikliğini çok yaşadım, yarım kalmış birşeyler hissettim bloguma girmeyince. Bu benim işim olmuş biryerde. Şu an burada olmaktan çok mutluyum :) Arayı bu kadar uzatmamaya karar verdim bakalım ama şartlar ne gösterir onu bilemem. Resmini yayınladığım tarif çok basit, çok da lezzetli oluyor. Kandilden dolayı içinde irmik olmasıda kısmet oldu.
Yapılışı:
1 kilo süte, 6 çorba kaşığı irmik, 9 çorba kaşığı şeker ilave ettim. Kaynayana kadar karıştırdım. Kıvamı biraz sıvı olduğu için, küçük bir kapta 2 tatlı kaşığı nişastayı az bir suyla karıştırdım. Dikkatli bir şekilde azar azar muhallebiye ekleyerek bir yandan karıştırdım. Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ocaktan aldıktan sonra, içerisine vanilya ilave edip karıştırdım. Dikdörtgen bir borcamı önceden hafif ıslatarak, muhallebinin yarısını döktüm. Arasına Etinin Burçak bisküvisinden döşedim ve kalan muhallebiyi üzerine dökerek soğumaya bıraktım. Servis esnasında minik çay süzgeçiyle tarçın gezdirdim dilerseniz hindistan cevizide ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
15 Temmuz 2008 Salı
Zeytinyağlı Barbunya
Herkes bilir ama birde benden olsun dedim :)
Yapılışı: Yarım kilo barbunyayı akşamdan ısladım. Sabah bir taşım kaynatarak, tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 büyük soğanı ve 3 diş sarımsağı kavurdum. 4 domatesin kabuklarını soydum ve doğrayarak soğanlara ekledim, 5 dakika kadar beraber piştiler. Süzdüğüm barbunyaları ve 1 tatlı kaşığı şeker ile yeterince tuz ekledim. Suyunu çektikçe sıcak su ekleyerek barbunyaları pişirdim. İlk sıcaklığı çıkınca maydonozu ekleyerek, pişirdiğim tencerede kapağını açmadan soğumasını bekledim ve servise hazırdır. Afiyet olsun.
www.sedaningunlugu.com
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
5
yorum
Etiketler: Ana yemekler, Zeytinyağlılar
19 Haziran 2008 Perşembe
4. ve 5. minderlerim...
Beni takip eden candan blog arkadaşlarım bilirsiniz uzun süredir salonuma yastık örüyorum. Geçen gün bazamı karıştırırken, 4 sene önce eşimle Alanya'dan aldığım bu sade yastık kılıflarından gördüm. Fikir aklıma birden geldi. Yastıkları ördüğüm iplerden işleme yaparsam, ortamın daha neşeli olacağını düşündüm. Gerçekten de öyle oldu. Sizinde bazalarınızda kullanmadığınız ve değerlendirmeye hazır eşyalarınız varsa tavsiye ederim. Bu sayede, sadece 1 yastığım kaldı. Bakalım o nasıl olacak. İnanın şu an bende bilmiyorum :)
13 Haziran 2008 Cuma
Tavuk suyuna çorba
Bu çorba çok pratik ve de çok lezzetli oluyor. Bebeklerinize, çocuklarınıza verebileceğiniz, faydalı bir çorba...
9 Haziran 2008 Pazartesi
Ev Yapımı Hamburger...
, Dışardan almayı pek tercih etmediğim için, kendim evde temiz temiz yapmayı yeğliyorum. Hamburgerin içerisine koyduğum malzemeler; Kıyma, galete unu, tuz, sarımsak ve karabiberden yapmış olduğum ve hamburger ekmeğine göre yuvarlayıp kızarttığım köfteler, Domates dilimi, Soğan dilimi, Yeşillik ve köftelerin kızaran tarafına bir dilim kaşar koyarak, diğer tarafı pişerken eriyen peynir dilimi :) Dilerseniz Mayonez ve ketçapla ilave edebilirsiniz. Yanına içecek olarak da bizim bu aralar tek içeceğimiz olan, vişne suyu ve soda karışımı tavsiye edebilirim. Afiyet olsun...
www.sedaningunlugu.com
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
7
yorum
Etiketler: Ana yemekler, Aperatifler
6 Haziran 2008 Cuma
Kabak yemeği
Bu aralar yemeklerin tekrarlarını yaptığım için bloguma pek birşey ekleyemedim. Bugünde yine eşsiz sebzelerimizden kabak yemeğini yapınca, en azından merhaba demek için ekleyeyim dedim. Herkese iyi hafta sonları diliyorum :)
Yapılışı: 2 kabak yıkanır ve doğranır. Tencerede 1 soğan çevrilir. Kuşbaşı doğranmış 1 tavuk göğsü ilave edilir. Tavuklar suyunu çekince 4 sarımsak ve 1 yemek kaşığı salça eklenerek, kabak ilave edilir. 2 domates küp doğranır, ilave edilir. Kabakları geçmeyecek kadar sıcak su eklenir ve tuzu atılarak pişmeye bırakılır. Pişen kabaklara karabiber serpilir. Ocağı kapattıktan sonra dereotu üzerine döşenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
9
yorum
Etiketler: Ana yemekler