Karşı komşumda bu tarifi her yediğimde, tarifini alıp yapayım diyordum. Çok lezzetli ve de birçok yemeğin yanına yardımcı olarak yenebiliyor. Çay saatine, et yemeklerinin yanına lezzet katıyor. Hazır yıkanmış ıspanağım varken mutfağıma da bu güzel kişi dahil ettim :)
Malzemeler:
Hamuru için;
10 çorba kaşığı dolusu un
1 yumurta
100 gr. oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
1 kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Üzerine;
Yarım kilo ıspanak
1 soğan
1 küçük paket pınar krema
1 yumurta
Beşamel sos ( Tereyağ, süt, un ile pişirilecek)
Rende kaşar peyniri
Yapılışı:
Hamuru için olan malzemeleri güzelce yoğrulur.. Ele yapışan bir kıvamda oluyor. Büyük dikdörtgen borcama güzelce döşenir.
Diğer tarafta soğan yağda kavrulur, ıspanaklar ilave edilir. (Ispanaklar sadece ateşin üzerinde sönecek kadar kavrulur)
Başka bir tencerede de 1 kaşık tereyağ eritilir. 2 kaşık un ilave edilir. 2 su bardağı soğuk süt ilave edilerek koyulaşana kadar karıştırılır ve beşamel sos elde edilir.
Beşamel sos ıspanağa ilave edilir. Ispanak ve beşamel sos karışımı soğumaya yakın 1 paket krema ve 1 yumurta dahil edilir.( karışım sıcak olursa yumurtayı pişirir, ılık olmasına dikkat edin) Tuz ve karabiberi ilave edilir. ( Tuzuna dikkat edin, ıspanak tuzu belli eden bir sebze)
Borcama döşediğimiz hamurun üzerine ıspanak karışımı her yerine gelecek şekilde dağıtılır. Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine gezdirilir ve 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetler olsun.
8 yorum:
bu tarifi görümcem yapmıştı çok severek yedim lezzetli elinize sağlık
Teşekkurler Yonca Mix :)
her öğüne çok yakışıyor ellerine sağlık :)
Teşekkür ederim Seda'cım 😊
Seda'cım ellerine sağlık misler gibi olmuş,sevgiler...
Bence de arkadaşım çok güzel olmuştu, ellerine sağlık. tadı ve kokusu çok güzel bir tarif.
Cemile Ergül
seda canim ellerine sağlık
benimde gecenler buzluga attigim ispanagim var. Bu hafta sonu bizim evin mutfagindan da mis kokular gelecek :)
sevgilerimle
Kremalı ben de yapıyorum ama ayrıca beşamel sos yapmazdım.Değişik olmuş,eminim çokta lezzetli,elinize sağlık.
Yorum Gönder