1 Temmuz 2023 Cumartesi

Kayseri Yağlaması..

 




Merhabalar, işte geldim burdayım:)
.
Hızlıda olsa, yenmeden fotoğrafını çekmeyi başardığım Kayseri yağlaması ile blogumu şenlendirmeye geldim. Küçük oğlumun siparişi ile kolları sıvadım, evet biraz uğraştırıcı görünse de başlamak bitirmenin yarısıdır diyerek geçelim tarifine. Belki sizlere de bir hatırlatma, fikir olur :) 


Malzemeler;

Hamur için,
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı kuru maya (ya da yarım yaş maya)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı kadar un

İç harcı için,
500 Gr orta yağlı kıyma
1 soğan
1 yeşil biber
1 çorba kaşığı salça
2 iri domates rendesi
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, kimyon

Yapılışı: Hamuru için su,süt, maya ve şeker güzelce karıştırılır. Tuz ilave edilir. Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
Diğer taraftan iç harç için genişçe bir tavaya 3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ eklenir. Üzerine kıyma eklenerek suyu çekene kadar kavrulur. Küçük doğranmış soğan ve yeşil biber ilave edilerek beraberce kavrulur. Salçası ve rende domatesi ilave edilir beraber karıştırılarak tuzu ve baharatları dahil edilir. Üzerine az miktarda sıcak su ilave edilerek( çok su koymamaya dikkat etmelisiniz, azar azar dahil edebilirsiniz) kısık ateşte 5-10 dakika pişirilir. (Sos kıvamında çok hafif sulu bir harç olacak)
.
.
Mayalanan hamur 10 eşit parçaya bölünerek büyükçe tabak büyüklüğünde merdane ile açılır. Yağsız tavada pişirilir. (pişen yufkalar kurumaması için mutfak örtüsü içinde bekletilir.) Tüm yufkaların pişirilince, her katına eşit olacak şekilde kıyma harç döşenir. En son 4 pasta dilimi olacak şekilde dilimlenerek orta kısmına sarımsaklı yoğurt bırakılır ve servis edilir. Afiyetler olsun...



2 yorum:

Sibel dedi ki...

Ellerine sağlık cocuklugum

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

❤️