7 Ekim 2015 Çarşamba

Patatesli Gül Böreği...


Sizlerde bir koşturma içerisinde misiniz ? Yazın ayrı, kışın ayrı. Okullar tam hızında devam ederken miniklerin beslenmesine yaraşır böreklerin hatırlatması da benden olsun :) Herkese sağlıklı sıhhatli günler diliyorum, tabi birde hayatın hızına yetişebilmek için bol bol enerji :)


Malzemeler:

4 yufka
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağı
2 yumurta ( birisinin sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
4 adet patates
1 soğan
pul biber, karabiber,tuz

Yapılışı: İç harcı için patatesler haşlanır ve çatalla ezilir. Tavada sıvı yağı içerisinde soğan sotelenir. Patatesler eklenerek baharatları ilave edilir ve soğumaya bırakılır.

Yufka aralarına sürülecek harç için; yoğurt, sıvıyağı, yumurta, kabartma tozu karıştırılır. 

1. yufka tezgaha serilir. 4 veya 6 parçaya bölünür. (Benimkiler 6 parçaya bölündü)
Harçtan fırça ile yufkalara teker teker sürülür. İç harç geniş kısmına şerit olarak döşenir ve yukarıdaki şekle getirilir. Sardıktan sonra en ucu açılmasın diye alt kısma döndürülür. Bütün yufkalar bu şekilde aynı işlemden geçirilir. Kalan harç sarılan böreklerin üzerine de sürülür. 20 dakika bekletilir. En son ayırmış olduğumuz yumurta sarısı üzerlerine sürülerek 200 derece de pişirilir. Afiyetler olsun.



Hiç yorum yok: