Bu ara küçük oğlumun hep benimle pasta yapası var, dün o kadar yorgunluğun üstüne, elinde çikolatasıyla "hadi anne" diye diye yine mutfağa götürdü beni :) Muzlu siparişi alınca sıvadık kolları, sizin başınızda da sürekli sizden pasta isteyen bir evlat varsa sizde buyurun mutfağa :)
Evimizin bereketi eksik olmasın, çocukları sevindirmek nasip olsun inşallah..
Malzemeler:
Pandispanyası için;
5 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı kadar un ( kıvamına göre azar azar eklenecek)
Kreması için;
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı tepeleme un
4 yemek kaşığı şeker
80 gr'lık 1,5 paket bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Arası için;
muz dilimleri, damla çikolata
Üzerine;
Dövülmüş ceviz
Yapılışı:
İlk önce pandispanya için yumurta ve şekerler iyice köpürene kadar çırpılır. Un eleğine un, kakao, kabartma tozu, vanilya eklenerek spatula ile aşağıdan yukarı yavaşça karıştırılır. (Yumurtanın köpüğünü söndürmemeye dikkat edilmesi gerekiyor) Un miktarı yoğunluğuna göre ayarlanır. Kelepçeli kek kalıbına veya dilediğiniz bir kalıba tabanına yağlı kağıt koyularak döşenir.170 derece ısıtılmış fırında 20 dakikadan sonra bıçakla kontrol edilerek pişirilir. Kalıptan çıkartılarak dibindeki yağlı kağıt alınır. soğumaya bırakılır.( fırın telinin üzerine koyarsanız daha rahat soğur)
Kreması için; süt, un, şeker tencereye alınır. Orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Göz göz olan kremaya bitter çikolatalar ve tereyağ ilave edilir ve karıştırılarak eritilir, ocağın altı kapatılır. Bu aşamada vanilyası eklenerek ara ara karıştırılarak soğutulur.
Pandispanya ve krema güzelce soğuyunca, pandispanya kalınlığına göre uzun bir bıçakla ikiye veya üçe bölünür. (Ben üç parçaya böldüm) Pandispanyanın tabanı servis edilecek tabağa alınarak üzeri 2-3 kaşık süt ile ıslatılır. Kremadan her yerine gelecek şekilde sürülür. Muz dilimleri döşenir. İkinci kata da aynı işlem uygulanır. En son katı üzerine kapatarak kalan krema güzelce üzerine döşenir. Dilerseniz dövülmüş ceviz ile süslenir. Dolapta soğuyana kadar bekletilir.( bir gece dolapta kalması tavsiye edilir) Afiyetler olsun.
2 yorum:
Yine nefis bir pastayla karsi karsiyayim gece gece!:)) Elinize saglik diyorum...
Çok teşekkürler terazi kızı 😊
Yorum Gönder