Tavuklu pilavda ufak ama etkili püf noktaları var. Mesela pilavını tavuk suyu ile pişirmek ve de haşlanan tavukları tereyağında ayrı bir tavada çevirmek ve hafifçe kızartmak, işte bu ikili birleşince hani şu arabalarda satılan pilavlarla yarışacak güzellikte oluyor. Sizde benim gibi pazar günleri kaçamak yapıyorsanız tavuklu pilavı şiddetle tavsiye ediyorum tabi artan tavuk suyunuza da güzel bir terbiyeli un çorbası önerebilirim...
Malzemeler:
1 bütün tavuk (parçalara ayrılmış)
3 su bardağı pirinç
4 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu ve 1 su bardağı kaynamış su
Tuz ve karabiber
Tuz ve karabiber
Yapılışı: Pirinçler öncelikle sıcak suda yarım saat kadar bekletilir. Bu arada tavuk etleri üzerine çıkacak kadar su eklenerek düdüklüde yarım saat pişirilir. Pirinçler 2 kaşık tereyağında bir iki çevrilir ve pişmiş olan tavuk suyundan 3 bardak eklenir, 1 bardak da sıcak su ve tuz eklenerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Haşlanan tavuk etleri güzelce didiklenir ve tavada eritilmiş 2 yemek kaşığı tereyağında hafif kızarana kadar çevrilir. Tuzu ve karabiberi eklenerek, suyunu çeken ve demlenmeye bırakılan pilavın üzerine döşenir. Beraberce 10 dakika kadar demlendirilerek sunuma hazırlanır. Afiyetler olsun...
2 yorum:
Tadina doyum olmaz, ellerine saglik.
Canım çok severim ellerine sağlık...
Yorum Gönder