Çocuklarımızla birlikte davet edildiğimiz etkinlikte küçükler çok eğlendiler. Bizlere fırsat vermeden hazırladılar balık menülerini :) Norge ile somon balığından 3 çeşit yemek hazırladık.
Bu etkinlikte anladım ki oğlum işini çok ciddi yapıyor, listede ki tarif neyse harfiyen uyguladı, arada yardım etmeye çalışsam da bu yemekleri yapmak oğluma düştü. Balıklarla farklı lezzetler denedik, bilgilendik. Damak tadınıza göre buyurun tariflerimize...
Yumuşak somon ruloları, salatalık ve göbek
marul, soya dip
Somon:
100 gram somon fileto
Somonu ince dilimler halinde kesin.
Sebzeler:
1 adet havuç
1 adet salatalık
½ adet avokado
1 adet taze soğan
Tüm sebzeleri ince şeritler halinde kesin.
Marul:
5 yaprak göbek marul (iceberg)
Tüm marul yapraklarını ince şeritler halinde kesin.
Somon ruloları:
4 adet pirinç kağıdı
2 yemek kaşığı kişniş yaprağı
Pirinç kağıtlarını soğuk suya batırın ve kesme tahtasına
yerleştirin.
Ortasına sebze, marul, somon ve kişniş yapraklarını
koyun.
Kenarlarından katlayarak ruloları sıkıca sarın.
Soya dipi ile servis edin.
Soya dip:
1 yemek kaşığı bal
3-4 yemek kaşığı soya sosu
Limon suyu
Karıştırıp limon suyu
ile tatlandırın
Poşelenmiş somon, salata, ekmek ve domates
vinegret
Poşelenmiş somon:
1 litre su
2 adet havuç, doğranmış
1 adet soğan, doğranmış
3 adet defne yaprağı
½ yemek kaşığı karabiber tohumu
½ yemek kaşığı rezene tohumu
1 yemek kaşığı tuz
Tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve kaynatın.
2 adet somon fileto, her biri 100 gram
Deniz tuzu
Somon parçalarını derin bir kaba yerleştirin, filetoların
üzerini 1 cm geçecek şekilde ılık sıvı ile kaplayın. İçleri güzel ve pembe
oluncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin, tuz serpip, servis edin.
Salata:
50 gram karışık salata
Zeytinyağ
Tuz ve biber
Salata yapraklarını zeytinyağ ile harmanlayıp, tuz ve
biber ile lezzetlendirin.
Ekmek küpleri:
1 dilim tost ekmeği
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz ve biber
Ekmeği kabaca küpler halinde doğrayın, zeytinyağında kavurun
/ fırınlayın ve tuz biber ile lezzetlendirin.
Domates vinegret:
4 yemek kaşığı domates sosu
4 adet çeri domates, dörde kesilmiş
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı doğranmış fesleğen
Tuz ve biber
Tüm malzemeleri
karıştırın, tuz biber ile lezzetlendirin
Füme somonlu makarna salatası, brokoli, ve
parmesan
Makarna:
150 gram pişmiş makarna
2 yemek kaşığı labne
Tuz, biber ve 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
Tüm malzemeleri karıştırın, tuz biber ile lezzetlendirin.
Füme somon:
50 gram füme somon
Somonu ince şeritler halinde kesin.
Brokoli:
6 küçük parça brokoli
Zeytinyağ
Tuz ve biber
Brokoliyi tuzla suda şok haşlayın ve soğutun. Tuz biber ve zeytinyağ ile lezzetlendirin.
Üst malzeme:
Rendelenmiş parmesan
Doğranmış dereotu
Bu güzel buluşmada bizlere de yer veren şef Jostein Medhus ,Maria Kivijarvi Heggen'e ve Zarakol İletişim çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder