Bir yufka başka kaç şekle girebilir hiç bir fikrim yok :) Daha önce bloğumda yine çok pratik olan pileli börek paylaşmıştım. Buradan ulaşabilirsiniz. Şekil olarak birbirini andırıyor bu seferde yapılışını an an fotoğraflayıp aşağıya ekledim.
Dün akşam bizim evde "gün" vardı ama aile günü. Eşime, çocuklarıma börekli kısırlı bir akşam menüsü hazırladım. Herkes için değişiklik oldu ve çok beğenildi. Arada sırada sulu yemeklerden çıkarak değişik sofralar kurmak mutlu ediyor insanı :)
Yapılışına gelince; Ben patatesli iç hazırladım. Patatesler haşlanır( 4 adet), kavrulmuş soğanla birleştirilip tuzu ve baharatları( karabiber, pul biber) eklenir. (4 yufka ile hazırladım). İlk yufka tezgaha serilir üzerine 1 bardak yağ ve 1 bardak su karışımından her yerine gelecek şekilde gezdirilir. Yufka 4'e bölünür ve yukarıda gördüğünüz gibi aşama aşama katlanarak hazırlanır, diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanarak yumurta sarısı sürülür ve ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetler olsun...
1.resim: Yufka 4' e bölünür, bir parçası önümüze alınır.
2.resim: Yufkanın sivri ucundan içeri doğru parmağımızla iterek katlanır.
3.resim: Yufka 2 uçtan aşağıya doğru kapatılır.
4.resim: İç malzemesi alt kısmına eklenir.
5.resim: Kenarlardan hafif kıvırarak yukarı doğru sigara böreği gibi katlanır, şekil üst tarafta bırakılır.
1 yorum:
Daha önce hiç görmedim çok şık görünüyor ellerine sağlık.
Yorum Gönder