22 Aralık 2013 Pazar

Kuzu Saç Kavurma...

 
 
Yeni bir tarifle merhabalar.  Şöyle bir bloğuma baktım da, bu aralar poğaça, börek işine fazla girmişim :) şimdi araya bir ana yemek eklemek gerek...
Hafta sonu çocuklarımızı gezdirmeye ve eğlendirmeye çalışıyoruz ama iş açlığa gelince arada yaptığım bu saç kavurmayı hazırlıyorum. Dışarı da yemek yesek de, Aldığınız yarım kilo etle mükellef bir sofra hazırlayabiliyorsunuz. Eve ne kadar yorgun gelirseniz gelin bu yemeği hazırlaması 20-25 dakika sürüyor. 
 
Malzemeler:
500 gr. sotelik kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık yeşil biber ( acı severler sivri biber ekleyebilirsiniz)
 2 adet domates
6-7 diş sarımsak
Tuz, kekik, pulbiber, karabiber
 
 
 
Yapılışı:
1 yemek kaşığı tereyağ ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağına kuzu etleri eklenir. Suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirilir. Suyunu çeken etlere yarım ay doğranmış soğanlar ilave edilir. Sarımsaklarda soyularak 2 bölünür eklenir. Beraberce pişirilmeye bırakılır. Bu arada biberler orta büyüklükte doğranarak etlere ilave edilir. Etler iyice pişene kadar arada karıştırılarak pişirilir. En son küp doğranmış domates ilave edilir. Pişen yemeğimize tuzu ve baharatları ilave edilerek altı kapatılır ve servise sunulur. Yanına bulgur pilavı tavsiye edilir...  
 
 

3 yorum:

CIGDEM dedi ki...

Ellerine sağlık Seda'cım nefis görünüyor.

CIGDEM dedi ki...

Ellerine sağlık Seda'cım nefis görünüyor.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...


My taste çok teşekkürler😊 inceleyip size mail atarım.
Çiğdem'cim yorumunu görmek beni çok mutlu etti, teşekkür ederim 😊