24 Kasım 2013 Pazar

Zencefilli Kurabiye...

 
 
İlk önce bütün Öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutluyorum. İyi ki varsınız, Hepiniz çok değerlisiniz...
.
.
 
Hafta sonu Sapphire Plaza'da Gaggenau'nun hazırladığı etkinlikteydik. Gabriela Sponza bizlerle iki güzel tarif paylaştı, birisi zencefilli kurabiye diğeri de kadayıfa sarılmış kuzu bonfile. İkisi de birbirinden güzeldi. Kurabiyenin kokusu beni benden aldı zaten. Eve gelince de çocuklarıma da mutlaka yapıp yedirmeliyim diyerek girdim mutfağa.
 
 
 
 
Kurabiyelerin hamuru hazırlanmıştı ama içerisinde ki malzemeleri Şef'imiz bizlere anlattı. Pekmez, zencefil ve tarçın üçlüsü zaten kurabiyenin ne kadar lezzetli olduğunu başından söylüyordu. Elimde ki tariflerle birleştirip güzel kurabiyelerimi ev halkına sundum, en çok minik oğlum bayıldı :)
 
 

Gaggenau firması bu sene 330 yaşına basmış, 1683 yılında Margrave Ludwig Wilhelm Von Baden tarafından dövme demir ve çivi üreten bir işletme olarak kurulan Gaggenau, tarım makineleri üretimi, demir yolları yapımı derken, 1879 yılında ürettiği ilk gazlı ocaklarla mutfaklarda devrim yaratmayı başarıyor. Bugün, ürünlerini 5 kıtada, 50 ülkedeki tüketicilerine sunan Gaggenau, ürünleriyle adeta bir hayat tarzı yaratmış 330 yaşında bir marka. Gaggenau, Gabriele Sponza ile mutfak buluşmasına katılan biz bloggerlara, her şeyin bir çivi ile başladığı günlerin anısına “çivi” hediye ettiler. Gaggenau çivisinin tepesinde, kurulduğu yıl olan “1683” yazıyor.  bu yaşını kutlamak için  bizleri de bu mutluluğa dahil etmişler. Nice seneler diliyorum, daha nice uzun uzun seneleri olsun...


 
 
 
 Bizlere bu güzel etkinliği hazırlayan Gaggenau ve çalışanlarına, 24kitchen'ın sevilen şefi Gabriela Sponza'ya çok teşekkür ederim.
 
 
Kurabiyemizin tarifine gelince de ;
 
125 gr.tereyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik pekmez
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 çay kaşığı toz zencefil
3-3,5 su bardağı kadar tam buğday unu
 
 
Yapılışı:
Tereyağ ve şeker çırpılır. Pekmez, yumurta dahil edilir çırpmaya devam edilir. Tarçın, Kabartma tozu, zencefil de dahil edilir. Kontrollü olarak unu eklenir. Ele yapışmayacak kıvama gelince un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında merdane ile açılır. Çay bardağı ile veya kurabiye kalıpları ile şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bu ölçülerle iki tepsi oluyor diğer tepsiye de diğer kurabiyeler dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır. Fırından ilk çıktığında çok yumuşak olacaktır ama soğuyunca bisküvi kıvamında olacak. Afiyetler olsun... 
 
 
 
 
 
 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Seda'cım ellerine sağlık canım sevgiler...