Kardan, soğuktan başımızı evden dışarı çıkarmadık. Hal böyle olunca da sürekli yemek ne yapsam düşüncesine büründüm durdum. Aklıma uzun ara verdiğim kıymalı pideler geldi, ev halkıda bu duruma okey verince iş kolları sıvamaya kaldı. Buyrun beraber tarifine geçelim :)
Sanıldığı kadar zor değildir yapılması. Düzenli , sırasında yapınca
30 dakikada sofranızda olabiliyor.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 yumurta
1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3-4 su bardağı kadar un
Tuz
İç malzemesi için;
250 gr. kıyma
2 adet sivribiber
2 adet soğan
2 adet domates
5-6 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Ilık süt ile maya karıştırılır. Yumurta ve yağlar eklenir (tereyağ+ sıvıyağ) Tuzu da eklenerek, kontrollü bir şekilde unu ilave edilir. Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde üzeri kaptılarak mayalandırılır. Bu esnada iç malzemesi hazırlanır. Soğan doğranır, kavrulur. Kıyma ilave edilir, Pişmesine yakın doğranmış sivribiberler eklenir. 2-3 dakika sonra doğranmış domateslerde eklenerek,pişen iç harcımıza tuzu ve baharatı eklenir, altı kapatılır ve kıyılmış maydonoz ilave edilerek soğumaya bırakılır. Mayalanan hamur unlanmış tezgahta 6 eşit parçaya bölünür, Yuvarlanarak merdane ile oval açılır. İç malz. eklenir ve pide şekline getirilerek iki ucundan tutulur, salıncak gibi sallanır ( bu sayede pidelerin boyu uzuyacaktır) Diğer pidelerde aynı şekilde hazırlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı pidelerin kenarlarına sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Not: dilerseniz fırına vermeden bazı pidelerinizin ortasına yumurta kırabilir ve baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
Kaynak: Lezzet dergisinin Güzel Şeyler eki.
5 yorum:
Canım şu an acıktığımı hissettim:))
Ellerine sağlık sevgiler...
Ellerine sağlık. Harika olmuş.
Süper tarif yarın hemen denemek istiyorum.Seninkiler de harikagörünüyor.Ellerine sağlık.
Of seda bitirdin beni. Ellerine sağlık
bana patatesli yaparsan gelirim.
Yorum Gönder