Konserveyi arkadaşım sayesinde öğrenip kolları sıvadım. 5 kilo önceden komşum, arkadaşım Cemile ile diğer 5 kiloyu da şimdi yaptım. İnsan yaptıkça daha da olsun diye hevesleniyor. Domateslerin zamanı geçmek üzere, niyetinde olanlar varsa buradan duyrulur :)
En makbulu sivri domateslerle oluyor, bulunmazsa şayet, çanakkale domatesi ikinci tercih olarak yapılabilir. Öncelikle domateslerin kabukları soyulur, kolay soyulmaı için sıcak suyun içinde bekletebilirsiniz. Tepesindeki beyaz tarafları kesilir. Rondaya ikiye bölünerek atılır ve rendelenmesi sağlanır. Bu şekilde domatesler bitene kadar uygulanır. Tencereye alınarak yemeğe tuz atar gibi domateslere yeter şekilde tuz atılır ve kaynatılır. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra altı kapatılır ve kavonozlara doldurulur.
Sağlıcakla...
7 yorum:
sedacım ellerinize sağlık..yarın bende yapcam kısmetse..eşim yardım edcek:)))öptümm çokkk
Şimdiden size kolay gelsin Fatoşcum :) Yardım olunca daha da çabuk oluyor...
Sedacım bunları görünce bi 10 kg daha alıp yapasım geldi. Kış boyu mis gibi domates kokusunu duymak ve yemek çok güzel.Bugün pazar var ona göre..
Cemile
Canım ellerine emeğine sağlık sağlıkla,afiyetle tüketin sevgiler.
Sedacım ben daha yapamadım. Şu kardeşimin düğün olayını bir atlatalım inşallah onu da yapacağım.. Şu ara koşturmacalarım çok fazla çok..
Ben her sene 20 kg dan yaparım bakalım bu sene kaç kilodan yapacağım..
Sana da kışın afiyetle tüketmeni diliyorum.
Sevgiyle kal ..
bizimkiler yenmek uzere dolapta yerini aldilar..ama insanin yaptikca yapasi geliyor kismina aynen katiliyorum ;) Allah bereket versin eline saglik cnm
ellerinize saglik kis icin mukemmel bir hazirlik hayirli günler
Yorum Gönder