30 Ocak 2012 Pazartesi

Çıtır Tavuk Baget...

Karlı birgün de eşimin eve nasıl geleceğini düşünerek geçirdim saatlerimi. Birkaç gün daha yağacakmış, Allah dışarıda çalışanlara,işleri trafikte geçenlere ve yolda kalanlara yardım etsin inşallah.

Benim de dolapta pişirilmeyi bekleyen bagetlerim, yine dolapta dünden kalmış makarnaya eşlik etti bu akşam. Yemek faslını bitirdik çok şükür, yarın ola hayır ola...

Yapılışı: Tavuk bagetler tuzlu suda haşlanır, derileri soyularak önce çırpılmış yumurta+karabiber+tuz karışımına, daha sonra da galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Havlu kağıdın üzerine alınarak fazla yağı aldırılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: