Kendisiyle tanışmamız, karşı komşumun kokulu üzüm tabağını bana sunması ile gerçekleşti. Bugün de tatlı tariflerime bir göz gezdirirken Pepeçura gözüme takıldı. Evde normal siyah üzümlerim ve dolabımda duran kokulu üzümleri bir araya getirip bu tatlıyı yapmaya karar verdim. Koyu pelte kıvamında, buzlukta bekleyince de karlı dondurmayı andıran bir tadı var.
Minik kek kalıplarında dondurdum, bir kişi için çok rahat yetiyor, sunumu küçük ama dondurma ile sunulursa hem çok şık hem de akşam için yeterli bir tatlı diyebilirim.
Soğuk ve dağılmadan sunum olacağı için de anında buzluktan çıkarılıp servise sunulmasını tavsiye ederim.
Malzemeler:
Yarım kilo siyah üzüm ( kokulu üzüm biraz daha mayhoş bir tada sahip. Ben evde olduğu için yarı yarıya kullandım)
Yarım su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım çay bardağından biraz fazla mısır nişastası
Yapılışı: Üzümler yıkanarak saplarından ayrılır, su ile birlikte tencereye alınır. Beraber kaynatılır. Şekeri ilave edilir. 5 dakika kadar daha kaynatıldıktan sonra tel süzgeçte süzülür. 1 su bardağı ayrılır ve içerisine mısır nişastası karıştırılır. Tencerede olan karışıma yavaş yavaş nişastalı karışım ilave edilir. Beraber koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Sıcakken kaselere ( kasede servis yapılacaksa dolapta soğutulması yeterlidir) veya da kalıplara dökülerek, ilk sıcaklığı çıkınca buzlukta 3 saat kadar bekletilir. Afiyet olsun.
26 Ağustos 2010 Perşembe
Pepeçura...
Etiketler: Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
18 yorum:
Canımmm çocukluğumun vaz geçilmez
lezzeti idi.Rahmetli anneanneciğim
harika yapardı.Sende harika bir şe
kilde sunmuşsun ellerine sağlık.Be
reketli iftarlar öpüyorum...
Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve şifa dolu görünüyor. Ayrıca sunum MUHTEŞEM..
Hayırlı iftarlar.
Saygılar.
canım uzuuuun bır aradan sonra merhaba:) hayırlı ramazanlar dılıyorum..pepçura hep aklımda olan bir tatlıdır ama denemek kısmet olmadı..sunum çok şık:)ellerine sağlık ....
ben bunu ilk Yaseminden duymuştum sanırım çok yapasım var ama kısmet olmadı henüz ellerine sağlık sedacım
Görüntüsü yeter var yaaa!!!
Nefis gercekten. Bende de gecenlerde siyah üzüm bayagi bekledi, ama degerlendiremedim maalesef. Ellerine saglik. Sevgiler...
Vallahi cok hos olmus.Güzel fikir.Evde pörsümüs üzümleride degerlendirmek icin bire bir..
tesekkürler.
Berlinden sevgiler
Enfes görünüyor Seda'cığım.Ellerine,güzel gönlüne sağlık.Şu rengin ciciliğe bakın :)
muhteşem bi görüntüsü var..ellerinize sağlık.. sevgiler..
sevgili arkadaşım boğumda yemek etkinliği var.papatya 68 hobidünyam yemek etkinliği.seni de davet ediyorum.gelirsen mutlu olurum sevgiler...
bu havalarda ne iyi gider valla..
Ellerine sağlık nefis görünüyor eminim tadıda harikadır
canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Bu arada bebiş ne zaman geliyor.Az önce bloga bakma fırsatım oldu.Nasıl böyle bir haberi kaçırdım diye hayıflandım.Hayırlısıyla kazasız belasız inşallah.
iyi bayramlar...
Pepeçurayı bu aralar pek sık duyar oldum, görsel olarak da sana uğradıkça gördükçe içim gidiyor yani. Bayramınız kutlu, umutlu, huzurlu olur inşallah. Öpüyorum canım benim....Kotanyi de yoktun yerin boş kaldı :(
Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesi dileğimle. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara.
Kulağa çok hoş geliyor, eminim tadı da nefistir. Ben ayvalısını bilirim, yanılmıyorsam mürebba denirdi, yanlışım varsa düzeltin.
Ihlamurcum yorumun için çok teşekkür ederim, ben de ayvalısını duymadım, eminim o da çok lezzetlidir.
Sevgiler...
Yorum Gönder