İşte bunları yazmamın bir sebebi de bu tarif. Takipte olduğum Sevil ve Tümay arkadaşlarımın ödül aldığı yemektir. Lezzetini anlatmak yetmez. Eğer denemediyseniz mutlaka tavsiye ediyorum sizlere de...
Malzemeler;
3 adet tavuk but
3 yarım tavuk göğsü
3 adet yufka
3 yumurta
3 dolu çorba kaşığı un
3 dolu yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
4 diş sarımsak (miktarı size kalmış)
6 su bardağı tavuk suyu ( 3 bardağı yufkaları için, 3 bardağı sos için)
3 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber, tuz
Yapılışı:
Tavuklar üzerine çıkacak kadar suda ve yeteri miktarda tuz atarak haşlanır, didiklenir ve kenara alınır. (Birleştirme zamanı geldiğinde lezzetlenmesi için genişçe bir tavada tereyağı eritilerek hafifçe sotelenir.)
Yağlanmış fırın tepsisine 1.yufka kenarları dışarı taşacak şekilde döşenir sıvıyağ ile yağlanır. 2. yufka orta kısmına döşenir yağlanır. 3 .yufkadan döşenip yağlandıktan sonra kenarlardan sarkan yufka içe doğru kapatılarak yağlanır ve 175 derece ısıtılmış fırında üzeri pembe olana kadar 40 dakika kadar (fırınınızın pişme süresine göre ) pişirilir.
Diğer taraftan un, yumurta, yoğurt güzelce çırpılır. Sirke ve dövülmüş sarımsaklar eklenir. 3 bardak tavuk suyu karıştırarak sosa eklenir ve tuzu da eklenerek orta ateşte karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirilir.
Fırından çıkardığımız yufkaların üzerine 3 bardak tavuk suyu gezdirilir, onun üzerine hazırladığımız sos döşenir, üzerine tereyağında çevirdiğimiz tavuklar döşenir ve en son tereyağında erittiğimiz kırmızı biber gezdirilir. Sıcak servis yapılır. (Doyurucu bir yemek. 6 kişiye rahat ikram edilir.) Afiyetler olsun.
6 yorum:
Ben biricik ablan🙃.seni çok seviyorum canım kardeşim.ellerine kollarına sağlık çok güzel görünüyor.en yakın zamanda deneyeceğim.💛❤️
Ellerine sağlık canım kardeşim.
Şimdiden afiyetler olsun❤teşekkür ederim canım benim😊
Merhaba ben kerem (oğlun) yemeğin çok güzel olmuş ellerine sağlık .... Sağlıkla bidaha yaparız inşallah.❤
Sağol varol oğlum inşallah canım benim.💙
Paylaşımlarınızı beğenerek takip ediyoruz. Aeraponik Tarım
Yorum Gönder