20 Mayıs 2020 Çarşamba

Muzlu Rulo Pasta...

Ev halkı pasta olsa da yesek dediyse, bir rulo pasta işimizi görür :) Yıllar önce 2015 yılında çikolatalı rulo pasta tarifimi de eklemişim. Yazının üzerini tıklarsanız sizi o tarifime de yönlendirir.
Pastamız soğuması için dolaba kaldırıldı. Olur da yapmak isterseniz tarifini de ekliyorum. Sağlıcakla kalın. Hayırlı iftarlar.


Muzlu Rulo Pasta
Malzemeler:
Keki için;
4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
4-5 yemek kaşığı ılık su
Yarım çay bardağı nişasta
1 çay bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 adet vanilya

Pasta kreması için;
2 su bardağı süt (200 ml'lik)
1 adet yumurta sarısı (akını kekine dahil edebilirsiniz)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket kremşanti
1 paket vanilya

Arası için;
2 adet muz



Yapılışı: Kremanın soğuması için önden hazırlanır. Vanilya ve Kremşanti dışındaki malzemeler karıştırılarak pişirilir. 1-2  dakika daha kısık ateşte karıştırılarak pişirildikten sonra ılınması beklenir. Vanilya ve kremşanti eklenerek mikserle 5 dk. kadar çırpılarak dolaba kaldırılır. Diğer tarafta kek için fırın 180 derece ye getirilir. Yumurtanın akı ve sarısı ayrı çırpılacak :) Güzel olması için gerekli. Yumurtanın akına şekerin yarısını ekleyerek köpük haline gelene kadar mikserle çırpılır.
 Diğer tarafta başka bir kapta yumurta sarıları ve kalan şekerle birkaç dakika karıştırılır. nişasta ve su ilave edilir. (azar azar suyu ekleyin hatta yarısını diğer malzemeleri ekledikten sonra kontrollü ilave edin.) un, k.tozu ve vanilya da eklenerek karıştırılır.
Köpük haline getirdiğimiz yumurta akını 2-3 defada ekleyelim. Aşağıdan yukarı doğru, köpüğü söndürmeden kontrollü birbirine yedirelim. (Yumurta akını bir seferde eklemeyin, sakince spatula ile daireler çizerek karıştırın. Köpük köpük bir harç oluyor.)
Büyük boy fırınımızın kendi kabına yağlı kağıt sererek harcı her yere eşit döşeyelim. Isıtılmış fırında 8-10 dk. arası pişiyor. Bıçağın ucuyla kontrol yapabilirsiniz. 
Fırından aldığınız keki kağıdı ile beraber geniş yerinden dolayarak bu şekilde soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra nazikçe kağıdından ayırarak üzerine kremamızı döşeyelim. Muzlarımızı yarıya bölüp, uzunlamasına tekrar yarıya bölelim. Kekimizi 8 parçaya keselim. Her parçanın kenarına muz yerleştirip dolayalım. Servis tabağına yerleştirerek pudra şekeri ve üzerine dilediğiniz şekilde süsleyerek dolapta soğumaya bırakalım.  Afiyetler olsun.




3 yorum:

Sibel dedi ki...

Mükemmel canım benim

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

💐😊

Sibel dedi ki...

Cansın sen çok lezzetli görünüyor 🥳