12 Ağustos 2018 Pazar

Tavuklu Talaş Böreği...



Zaman hızla değişiyor, teknoloji aldı başını gitti. 11 yılı geçkin sürede ara ara bir şeyler
paylaştım,  kimi zaman sadece ufak bir yazı, kimi zaman da destansı yazılar :) Blogger yazarı olmak önceleri daha bir güzeldi,  şimdi yerini başka dallara bıraktı. Hayat değişiyor ve bizde o değişimin içinde yer buluyoruz kendimize...Bloguma sözümdür; ilk açtığım kapıdır burası, kısmetse daha nice yıllar klavyenin başına geçip ce-e diyeceğim inşallah.  
.
.
.

Talaş böreği için malzemeler;
15 adet için


15 adet milföy hamuru
2 adet tavuk göğsü
2 adet havuç
1 adet iri soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı konserve bezelye( ya da haşlanmış)
2-3 adet sivri biber
1 adet kapya biber
Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Üzeri için; yumurta sarısı ve çörek otu

Yapılışı: Çukurca bir tavaya sıvıyağ alınır. Minik küpler halinde doğranmış tavuk etleri kızdırılmış yağa ilave edilir. ( Birkaç dakika karıştırmayın ki çok sulanmasın) Tavuk etleri bir süre kavurduktan ve salan suyunu çektikten sonra minik küp doğranmış soğan, sarımsak ve havucu ekleyin ve kavurmaya devam edin. Küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberi de ekleyerek malzemeler pişene kadar orta ateşte ara ara karıştırarak kavurun. Pişmiş olan iç harca bezelyeyi de ekleyerek tuzunu ve baharatlarını dahil edin. Birkaç dakika da beraber kavrulduktan sonra hafif soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını çözülmesi için bekletin, çözülen milföyleri merdane yardımı ile şeklini bozmadan hafifçe büyütün. Ortalarına iç harçtan ekleyip zarf biçimin de kapatın ve bu bölümü tepsinin altına getirin. Her birini bu şekilde yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirin 200 derece ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin. (Yapılış aşamaları aşağıdadır) Afiyetler olsun...  






Hiç yorum yok: