Güveç koleksiyonu yapmaya dolabım olsa sanırım beni kimse durduramaz. Güveçte yemek yapmaya da, sonrasında kendine has verdiği lezzete de bayılıyorum ve bulgur pilavını şiddetle öneriyorum :)
Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 adet domates
Tuz, nane
Yapılışı: Güveçte soğanlar kavrulur, doğranmış biberler ve sarımsaklar ilave edilir. 5 dakika kadar orta ateşte beraber kavrulur üzerlerine doğranmış domateslerde ilave edilerek birkaç dakika daha pişirilir. Bulgur ve sıcak suyu ilave edilerek tuzu ayarlanır. Kısık ateşte suyu çektirilir. Ocağın altı kapatılır, 1 çay kaşığı dolusu nane gezdirilir ve demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder