Güveç uzun zamandır evimde olmasını istediğim, mutfağın olmazsa olmazı idi benim için. Aylar önce bir yemek programında güveç yemeği yaparak, anneannesinden yadigar kaldığını söyleyen yemek sunucusu, beni güveç almaya bir adım daha yaklaştırdı. Her yemek de lezzetinin arttığını düşündüğüm ve benden de çocuklarıma hatıra bırakabileceğim bir güvecim var artık :) Temin edebileceğim yerleri araştırdığımda biraz zorlanmadım desem yalan olur. Marketlerde, dükkanlarda ve bu tarz güveç satan yerlede fırınlanmamış ya da sırlı güveçlere rastladım. Güvecin anavatanı Nevşehir Avanos olduğunu öğrenince de internetten bir şekilde sipariş verdim. Anadolu insanı güveç satan abi, sağolsun problemsiz güvecimi gönderdi ve bana kullanma şeklini anlattı :) Ev halkıyla aldığımız ortak karar ise artık kuru fasulyenin güveçte pişeceği oldu :)
Malzemeler:
Yarım paket kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
1 soğan
1 yeşil biber ( küp küp doğranmış)
1 parmak sucuk( kuşbaşı doğranmış)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Yapılışı:
Soğan yağda kavrulur. Salçaları eklenir. Fasulyenin akşamdan ıslatılmış suyu süzülür, yıkanır, Pişirme kabına eklenir. Tuzu ve kaynamış suyu ialve edilir. Beraber kaynayan malzemelere sucuk ve biberlerde ilave edilerek orta ateşte pişmeye bırakılır. Suyu azaldıkça eklenerek pişirilir. Afiyet olsun...
15 Ocak 2013 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
çok sevdiğim bir yemek turşusuz olmaz:)
Yorum Gönder