Balık mevsimi açıldı açılalı her hafta en az 1 kere pazara gidiyorum. Bu hafta pazarda balıkların fiyatları öyle uygundu ki kendimi zor tuttum. Hamsi ile yetindim sırada palamut var kısmetse. Palamut bu sene gerçekten çok fazla, pazara her giden bakmadan geçemiyor.Evde oluşacak kokusuna aldırmadan sıkça yapmaya çalışıyorum. Hamsileri normalde temizlerken tamamen kılçığından ayırıp açarak iki hamsiyi birleştirip kızartıyorum. Bu sefer öyle tazelerdi ki kılçığını ayıramadım.
Ufak bir tavsiye, Mısır unu ve beyaz un karışımına tuz ilave ederek balıkları unluyorum. Hem balıklar tuzu almış oluyor, hem de mısır unu çıtır çıtır olmasını sağlıyor. Afiyet olsun...
10 yorum:
Offfff nasıl güzel görünüyor çıtır çıtır..
Ellerine sağlık canım..
Can çektiriyor..:))
Teşekkürler :)
ellerine sağlık canım..nefis görünüyor..sevgiler,hayırlı cumalar..dua ile
Eskiden hiç sevmezdim şimdi her hafta yapmaya çalışıyorum :)
aynen mısır ununa bulayıp fırında pişiriyorum, çok leziz oluyor :)
Ah sedacım
Benim canım vallahi kolay kolay bişi çekmez
Ama bana iç geçirttin akşamın şu ilerlemiş saatinde
Sanırım yarın tüm gün bunu yicem :)))))))
Kulağın çınlar sedoşum.
Nunu cum gel ben sana da yaparım :) Yarın kulaklarım çınlarsa sen olduğunu bilicem en azından :)
Afiyetler olsun şimdiden...
Ben balık yemeyen biri olarakdan gerçekden görüntü muazzam davinci tablosu gibi olmuş :-)ellerine sağlık canım arkadaşım.
Hamsi koydum tavaya
Basladi oynamaya. :)
Ben de cok seviyorum ama kizartirken o ev kokuyor ya sirf onun icin alip yemiyorum :)
Kiz sen hazir pisirmisin bana da ativer burdan :D
Eline saglik cnm...
Serapcım teşekkür ederim, bence kokusunu boşver derim :) ne zaman istersen de buyur beraber yiyelim :)
Sevgiler...
Nagihancım çok teşekkür ederim :) ama balık yemelisin arkadaşım :)
Yorum Gönder