25 Temmuz 2012 Çarşamba
Patlıcan Musakka...
Öncelikle hayırlı, bereketli iftarlar olsun inşaallah...
Malzemeler :
2 büyük bostan patlıcanı veya 4 adet normal patlıcan
250-300 gr. kıyma
1 baş soğan
2 adet domates
2 sivri biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı kadar kaynatılmış su
Yapılışı: Patlıcanlar alaca soyularak küp küp doğranır. Tuzlu suda 10 dakika kadar bekletilir. Yıkayıp avuç içinde parçalamadan sıkılarak süzgeçe alınır ve tuzlanarak kızgın yağda kızartılır. Genişçe bir tava veya tencereye sıvıyağ koyularak soğanlar kavrulur, doğranmış sarımsaklar ilave edilir. Kıyma eklenir, kıyması pişmeye yakın doğranmış biber ve 2-3 dakika sonra da kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domatesler eklenir. Domateslerler pişince tuz, pulbiber, kekik, karabiber eklenir. Fırında yapmak isterseniz borcama önce kızarmış patlıcanlar, üzerine kıyma sos onun üzerine de salçalı su eklenerek 200 derece fırına verilir. Tencerede veya derin tava da yapmak isterseniz. Hazırladığınız kıyma sosuna 1,5 su bardağı kadar kaynar su ilave edilir. Kızarmış patlıcanlar eklenir, hafifçe karıştırılarak kapağı kapatılır. 10 dakika orta ateşte pişirilir. Servise sunulur. Afiyet olsun.
İftar önerisi: Patlıcan musakka, pilav, cacık.
Etiketler: Ana yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Canım ellerine sağlık bayılırım.Hayır
lı Ramazanlar sevgiler.
Patlıcanı çok severim,nefis olmuş.Ellerinize sağlık.Hayırlı ramazanlar.
çok sverım arkadasım ellerıne saglık..menu seceneklerınde cok guzel..
ellerinize sağlık... hayırlı ramazanlar
patlıcanlı her yemeği büyük bir zevkle tüketebilirim. bir kez yapmıştım musakka, çok yağlı olmuştu:)
sizinki gayet güzel görünüyor. lezzetinden hiç kuşkum yok. elinize sağlık
sevgiler
Mmmm nefis görünüyor canım. Bayılırım patlıcan musakkaya. Ellerine sağlık. Sevgiler...
ellerine sağlık ,patlıcan en sevdiğim sebzelerden ,nefis :)
Ellerinize saglik cok güzel görünüyor
Yorum Gönder