Sıcaklardan insanın birşey yapası gelmiyor ama yapmadan da olmuyor ki. Sebze olsun dedik, kolay olsun dedik sonunda mücver çıktı ortaya. Belki benden de size fikir olur. Hayırlı pazarlar herkese...
Malzemeler:
2 büyük boy kabak
1 adet havuç
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 adet taze yeşil soğan
1 adet taze sarımsak (isteğe bağlı)
1 yumurta
1 kabartma tozu
Tuz, karabiber, pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kuru fesleğen ( isteğe göre)
Aldığı kadar un( ben yaklaşık tepeleme 8 çorba kaşığı un ekledim)
Yapılışı: Kabaklar rendelenir ve avuç avuç alınarak suları sıkılır süzgece konur. Havuçlar rendenin ince yeriyle rendelenir, diğer malzemelerde ince doğranarak birlikte harmanlanır. Un miktarı kabak ve malzemelerin durumuna göre yavaş yavaş eklenir. İki kaşık yardımıyla kaptan alınıp tavada şekillendirilerek kızgın yağda kızartılır.
5 yorum:
ışteee organik kabaklarimi degerlendirme firsati;) tskler ellerine saglik sedacim..sevgiler...(Çiğdem)
Güzel yorumunuz için teşekkürler Seda :) Bu çocuklarla bakalım daha neler deneyeceğiz? Sevgiler.
Ellerine saglik, mücver nefis görünüyor. Sevgiler...
eline sağlık sevgili Seda. pek güzel görünüyor.
Mücver dediniz mi akan sular durur. Bayılırım, ama sarımsaklı hiç denemedim.
Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder