Markette bugün dolanırken nihayet kırmızı biberin fiyatının düştüğünü gördüm. İnsanlar domatesin başında, ben biberin başında 3 kilo kadar almışım :) Onlar domateslerle sanırım salça, ben ise biberleri közleyip kışın yemek üzere buzluğuma göndericem. En kolayı da fırın tepsisine dizip bir defada birçok biberimin bir anda közlenmesi...
Denemeyenler için bilgi olarak; közlenen kırmızı biberlerin kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır, Bir öğünlük yani 5 veya 6 adet olacak şekilde buzdolabı poşetlerine koyularak derin dondurucu da saklanır.
İster dilimlenerek sarımsak, sirke, zeytinyağı ile soslanır, istenir se salatalara, istenir se sade olarak sabahları peynirle yenir vs. vs...
1 Eylül 2009 Salı
Haydi Biber Közleyelim...
Etiketler: Kışa hazırlık
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
17 yorum:
Her zaman favorim, habersiz misafirler için kurtarıcım:)
Ellerine sağlık...
ben de bayılırım ama bu yıl hiç koymadım dondurucuya. dediğin gibi ben o domateslerin başındayım hala. doyamadım domatese hala, ama hatırlattığın iyi oldu, alıp atmalı birkaç kilo. sevgiler canım
Canım benim bende dün közleyip attım kışın harika oluyor ellerine sağlık öpüyorum...
SEDACIM NE İYİ YAPMIŞSIN TATLIM BENDE KÖZLEDİM NİYETİM DOLABA ATMAKTI AMA MALM RAMAZAN DA FAZLASIYLA TÜKETİLİYOR BİTTİ BİLE YENİDEN ALIP YAPICAM ATICAM BU SEFER DOLABA EN ÇOK SEVDİĞİM SALATALARDAN BİRİDİR
SİZEDE AFİYET BAL ŞEKER OLSUN CANIM
bende bu şekilde saklıyorum arkadaşım çok severim özellikle közlenmiş patlıcanla karıştırarak üzerine sirke, z.yağı hımmmm
ellerine sağlık
Ben de közlüyorum közlüyorum, dolaba atamadan salata yapıp yiyorum, nasıl? :)Öpüyorum canım...
duana amin diyorum canım,beni merak etmende benı çok sevindirdi,çok teşekkürler:):)
hımmmm kırmızı köz biber benım ve kardeşimin en çok sevdiği şeydir.şimdilik 4 kilo kadar koydum buzluğa ama beynim hala daha daha daha diyip duruyor:D:D
Merhaba ben de geçen biber salçası çıkarırken biberlerden seçip közlemiştim. Ama ben buzdolabı yerine sirkeli konserve yaptım çok da lezzetli oldu. Bunu da deneyeciğim. Ne de olsa daha zamanı geçmedi :)
Allah ağız tadıyla yedirsin.tesadüf bende iki kilo kadar közledim bugün, dondurucuya attım.kahvaltı için küçük küçük doğrayıp tereyağda hafif çeviriyorum pek tatlı oluyor.
en sevdiğim şey! sarmısak, nar ekşisi ve zeytinyağı ile ne güzel olur. hmmm... :)
ellerine sağlık
sevgiler
Ellerine sağlık afiyetle yiyin bu hafta sonu planlarım arasında inşallah
Pembe Çikolata;
Yasemin;
Derya;
Sevil;
Nesli;
Neval;
Saliha;
Mutfakteyze;
İ.Hasibe;
Sevgi;
Kendimce
Bloguma uğradığınız ve güzel yorumlarınızı bıraktığınız için çok teşekkür ederim.
Hepinize kocaman sevgiler...
Çok severim kırmızı biberi.Turşusu ,kızartması,dolması.Eline sağlık Sedacığım.
Derin dondurucuya koymayı hep ihmal ediyorum ama bu ayrıntılı tarifinle deneyeceğim.
Sedacığım,
Ben de kırmızı bibere sardım bu aralar. Hem közlenmiş olarak sarımsak limonlu sosla, hem de çiğ olarak salatalarda sık sık kullanıyoruz. Çok da lezzetli oluyor. Bir de kırmızı renkli sebzelerin faydalarını okuyunca daha da bir keyifle tüketiyor insan. :)
Enginarlı pilavın da şahane görünüyor hani. Enginar da ne kadar faydalı ama bizim evimizde de pek tüketilmez. Daha sık tüketmeli.
*Oyun için teşekkür ediyorum bu arada.
Sevgiler :)
Ellerine sağlık becerikli arkadaşım benim, afiyetle yemek nasip olsun inşallah..
Sedacım bu sabah markete gittiğim kırmızı biberler yeni gelmişti ve harika görünüyorlardı. hemen aklıma geldin ve ben de 3 kilo kadar aldım. şimdi yıkadım fırına koyacağım birazdan. bizde de kışın çok sevilerek yenir. sevgiler canım
afiyetle yiyin sedacığım...
Yorum Gönder