12 Mart 2009 Perşembe

Soğan Yahnisi...

Bu yemeğimi çok sık yapmıyordum, soğanları soymak biraz uğraştırıyordu ama bugün arpacık soğanlarımı yarım saat soğuk suda beklettim, soyulması eskiye nazaran daha kolay oldu. Tadı et yemeklerinden biraz farklı oluyor, çok rehalı bir lezzeti var. Osmanlı sofralarında ki o özel yemekleri andırıyor. Sanırım bunun sırrı da içerisinde yenibahar olması.

Malzemeler:
750 gr. yağsız kuşbaşı et
Yarım kilo arpacık soğan
2 çorba kaşığı sirke
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı yenibahar
1-2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber

Yapılışı: Etler yağda kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir. (Ben daha sonra düdüklüye aktardım, 15-20 dakika etler yumuşayana kadar az suda pişirdim) Düdüklü kullanılmayacak sa etlerin üzerine çıkana kadar su koyulur, tekrar çekene kadar pişirilir. Etler pişmeye yüz tutunca, salça, soyulmuş soğanlar, sirke, sarımsak, yenibahar, tuz ve karabiberi ekleyip
üzerini hafif çıkacak kadar da kaynar su ekleyerek soğanlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

17 yorum:

Unknown dedi ki...

Sedacım iyi geceler canım çok leziz ve şık bir yemek.Bu tarz et yemeklerinde en güzeli arpacık soğan kullanmak hem sunum hem lezzet daha iyi oluyor gibi gelir bana.Harikasın canım sımsıcak sevgiler...

lezzet sefasi dedi ki...

Memleketimin duyunlerini hatirlati ban.duyunlerde kazan kazan soganli et yahnisi yaparlar.duyunlerin ana yemeklerinden biridir.Eline saglik seda cok guzel gorunuyor.

Saliha dedi ki...

bende soymaya üşenenlerdenım:)ama senın pratık yontemını deneyecegım veee bu yemegı lısteme alıyorum:)
ellerıne saglık...sevgılerımle arkadasım.....

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık Sedacığım.çok lezzetli görünüyor.sevgilerimle...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

sedacım arpacık soğan en sevmediğim şeylerin başında gelir ama sen yaptıysan eminim güzel olmuştur.ellerine sağlık.
bu arada ayberke çok mahcubuz,ayağımı incittim onun için düşündüğüm şey için kadıköye inmem gerek ama olmuyor maalesef.canım benim bugün caillou izledim sabah çok hoşuna gidiyor,tekrar teşekkürler

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Deryacım haklısın çok teşekkür ederim.

Lezzet sefası, ne güzel sana güzel şeyler hatırlatabildiysem :)) Teşekkür ederim.

Salihacığım umarım sende denediğinde beğenirsin. Çok teşekkürler arkadaşım...


Neslihancım yorumların için çok teşekkür ederim.

Yasemincim çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda iyileşirsin. Tuğra' nın severek izlemesine çok sevindim. Tekrar teşekkürler...

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sedacım harika olmuş.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Seda cım ellerine sağlık. Bende buna benzer yapıyorum. Ama benim soğanlar biraz fazla piştiği için dağılıyor. Bide soğanı soymak bana zor geliyor. O yüzden 1 kaçkere yapmışımdır. Ama lezzetli bir yemek. Görüntüsü ve sunumu süper.
Sevgilerimle arkadaşım.

Cemile Ergül

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Müjdecim çok teşekkür ederim.

Cemilecim çok teşekkür ederim yorumun için. Sanırım soğanların dağılması, etin pişme süresinden kaynaklanıyor. O yüzden etin pişmesine yakın soğanları eklemek de fayda var. Soğan soymak yazdığım gibi bana da zor geliyor du, Sık yapmamamın en büyük sebebi :)

Sevgiler

Adsız dedi ki...

çok lezzetli bir tarif ellerine sağlık canım...

Adsız dedi ki...

Çok severim yahniyi ben buna papaz yahnisi diyorum,helede benim adam bayılır,ama yenibaharla hiç denemedim eminim böylede çok lezzetli oluyordur.Ellerine sağlık çok güzel görünüyor

hdidem95 dedi ki...

sedacım ne güzel olmuş hiç denemedim gripten yatıyorum inşallah iyileşiyim deneyeceğim ellerine sağlık canım ayrıca mekana gitmeni tavsiye ederim çok nefis yemekleri var fiyatlarda çok uygun sevgiler

peynir hösmelimi dedi ki...

Ellerine saglik canim.
Hic denemedim arpacik soganini.
Sevgilerle.

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

biz bu yemeyi bayramlarda yaparız genelde de annem yapar:)bende böylece soğan doğramaktan kurtulmuş oluyorm.ama tadını bilirim nefis olur ellerine sağlık canım

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

nefisssss görünüyor
ellerinize sağlık

sevgiler

Dilek dedi ki...

arpacık soğanının soyulmuşu da satılıyor, izmir' de mithatpaşa caddesinde köylüm manavında, izmirde yaşayıp soymaya üşenenlere duyurulur:)

cizcik dedi ki...

Sedacim ben bu yemekte cifte bicakla kiyilmis et kullaniyorum yada kurban kavurmasi gibi etleri iyice ufak dograrsaniz hem et pismesinde sorun olmuyor hem de soganlar dagilmiyor.Ben bir de eti once karabiberliyorum sonra pisirmeye basliyorum.