23 Kasım 2007 Cuma

Açma



Şımartan tatlar ekinden;
Malzemeler:

7 su bardağı un
3 su bardağı ılık süt
2 paket Dr.Oetker kuru maya
1 su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Hamur aralarına sürmek için;
125 gr.eritilmiş ılık margarin
Üzeri için:
2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
çöretotu
Yapılışı:
Un, Maya, sıvıyağ, şeker, tuz karıştırılır. Sütle yoğrulur. Kulak memesinden biraz yumuşak hamur elde edilir. 30 dk.mayalanması için üzerine bez örtülerek bekletilir. Mayalanan hamur parçalara bölünür.( benim 16 adet açmam oldu) Her parça elimizle tabak büyüklüğünde açılır ve eritilmiş ılık margarin sürülür.Rulo yapılır, iki ucundan tutarak ters yöne doğru çevrilir ve halka yapılır.Bütün parçalara bunu uyguladıktan sonra üzerine karıştırılmış olan yumurta ve yoğurt karışımı sürülür. Çörek otuda serpilerek 20 dk.tepsi mayası için bekletilir. 180 derece ısıtılmış fırının alt rafında 20-25 dk.pişirilir. Afiyet olsun.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Artık yorum yazabiliyoruz Seda Hanım

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yorumla ilgi bir sıkıntı vardı.Zannedersem hallettik.Yazamayan arkadaşlarımdan beni uyardıkları için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

selam Hatun herzamanki gibi yaptığın hamur işlerin bir harikaydı,hatta akşamdan kalan son açmayı oğlum batu kahvaltıda yemek istedi.Akşam çocuklarla biraz karışıp kalsakta bir araya gelmek güzel oluyor.Sizi uğurlarken de yediğim kimya tatlısı fena değildi.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Şerife Hatun teşekür ederim.Son cümleni okuyup gülümsüyorum ve yine Şerifeden nağmeler diyerek akşam için teşekkür ediyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba,bende adresi şerifeden öğrendim (eşlerimiz kuzen ) kendisinin kubariyeleri ve poğaçaları kısaca herşeyi meşhurdur.Sizinde tariflerinizi çok beğendim bende kendime ait olan tarifleri göndermek isterim.
SEVGİLER...

SİBEL ÖZGÜN

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Sibel hanım merhaba...
Hoşgeldiniz.Beğenmenize sevindim.Tariflerini paylaşmak istersen memnun olurum tabi.
İyi akşamlar...