31 Ocak 2008 Perşembe

Karnabahar ograten

Oğlumla birlikte marketi dolaştık. Aradık, taradık mevsiminde olan ve güzel gözüken karnabaharı gördük ve hemen pişirdik. Pratik ve de çok lezzetli :))

Malzemeler:
1 küçük boy karnabahar
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
Rende kaşar peyniri
tuz


Yapılışı:
Karnabaharlar yıkanır ve çiçek çiçek ayrılır. Az tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır. Diğer tarafta tereyağ eritilir, un ilave edilir. Hafif pembeleşince yavaş yavaş süt ilave edilerek pürüzsüz bir şekilde beşamel sos hazırlanır. Borcama alınan karnabaharların üzerine dökülür ve üzerine kaşar rendesi serpilir. Isıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: