29 Ocak 2008 Salı

Kuzu kapama

Ben bu yemeğimi, salçalı bifteğimi pişirdiğim şekilde yaptım çok lezzetli oldu. Yanında pirinç pilavı ve güzel bir salatayla hoş bir akşam menüsü olmaya aday yemeklerden :)

Malzemeler:
4 parça kuzu kapamalık et
2 çorba kaşığına yakın salça
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
tuz

Yapılışı:
Yağda soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Kuzu etleri ilave edilir. Arkalı önlü yanmayacak şekilde hafif kızartılır. Salça sıcak suda eritilir, üzerine gezdirilir. Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynatılmış su ilave edilerek, sarımsaklar içine rendelenir. Etler pişine kadar suyu konrol edilir. Sulu bir yemek olmayacak. Sos kıvamında suyu kalınca ve de etler pişince üzerine tuz ve kekik serpilir. Bir dakika daha kısık ateşte bırakılarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: