27 Temmuz 2009 Pazartesi

Ev Usulü Tantuni...

Tantuniyi ilk Bakırköy' de yemiştim. O günden sonra aklıma geldikçe evde bu şekilde yapmaya başladım. Gerçeğinin yerini tutmaz tabiki ama, bu şekilde de biz çok seviyoruz. Acı bibere de bu aralar biraz fazla düşkün oldum, acıyla aram pek iyi olmasa da ağzım yana yana ve yine de ısrarla yemek geliyor içimden :) Tantuninin aslı, minik kuşbaşı etiyle yapılıyor.

Malzemeler:
6 adet yağlı veya dürümlük lavaş ( dürümlük lavaş tat olarak hafif tuzsuz olduğundan iç malzemesinin tuzunu ona göre ayarlamak gerekiyor. Yağlı lavaş benim tercihim )

350 gr. kıyma
2 orta boy soğan
1 büyük domates
2 çarliston biber
Tuz, karabiber
Yarım çay kaşığı kekik

Yapılışı: İri doğranmış soğanlarla birlikte kıyma kavrulur. Kıymanın kavrulmasıyla biber ve domates eklenir, sonradan tost makinasında lavaşla birlikte pişeceği için, domates ve biberin hafif pişmesi yeterli. En son tuzu, karabiberi ve kekiği de eklenir. Lavaşlara eşit miktarda bölüştürülür ve kenarları da içe katlanarak dolanır. Tost makinasında lavaşın kızarmasıyla servise sunulur. Afiyet olsun.


17 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

koyunun olmadıgı yerde misali evde olan malzemeylede bu şekilde harika oluyor haklısın canım mutlu haftalar.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Seda'cım hiç yemedim tantuni ama seninkini görünce yemiş kadar oldum inan .) Bence kuşbaşından ziyade kıyma daha iyi bir alternatif.. Domatesin suyuyla da ne güzel olmuştur.. Ellerine sağlık canım..

maydanoz dedi ki...

Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.

Kendimce dedi ki...

ŞİMDİ İŞ YERİNDE KONUMUZ TANTUNİ İDİ ÜZERİNE BU TARİFİ GÖRDÜM ELLERİNE SAĞLIK

e.esma.a dedi ki...

merhabalar
tantuni harika gözüküyor ben bunu birde sarımsaklı yoğurtla yemeyi çok seviyorum mutlaka denemenizi tavsiye ederim çok güzel oluyor...
ellerinize sağlık sevgiler..

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

Sedacım ben de hiç yemedim biliyor musun tantuniyi, hep çok ağır bir yemek gibi gelir bana. ama senin tarifin hem sağlıklı hem de lezzetli. ben de kuşbaşı yerine kıymalı denemek isterim. bu arada lavaş da bir mutfakta kurtarıcı bence, özellikle de yemek yapmak istemediğimde içine ne koysan iştah açıcı görünüyor. ellerine sağlık

pembe tatlar dedi ki...

Canımcım evlenmeden önce mersinde yaşıyordum ve yemediğim bir hafta hatırlamıyorum çok severim...
Ben yaparken biraz narekşiside kullanıyorum elllerine sağlıkbak nasıl canım çekti:))

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

sedacım etle aram olmadıgından yemedim ama eminim guzeldir hele sen bunu içine sevgini katarak yaptıgın için dahada guzeldir ellerine saglık canım

hanife dedi ki...

eline sağlık ne kadar güzel bir sunum afiyet olsun

birsence dedi ki...

tatlım sen bir harikasın...neler neler yapmışsın ben yokken...amam tantunin bir harika...şu ana patates salatan ve o çıtır çıtır böreklerin olsaydı onlarada hayır demezdim...ellerin dert görmesin becerikli hatun....

Limonlu Kek dedi ki...

Sedacığım ne harika görünüyor bu tantuni böyle, açken senin blogunu ziyaret etmemek gerekiyor ama, yaptık bir yanlış. Öpüyorum canım....

pelince dedi ki...

Tantuni yedim ama bu şekilde yapmak aklıma bile gelmezdi.Nefis bir sunum olmuş,ellerine sağlık Sedacım.
Kocaman Sevgiler

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Karamel Mutfak;
Aslı'cım;
Maydonoz;
Kendimce;
Esma'cım;
Yasemin'cim;
Pembe tatlar;
Sevil'cim;
Hanife;
Birsence;
Nevalim;
Pelince
Yorumlarınız benim için çok değerli. Ayrı ayrı teşekkür ederim.

boncuk mutfakta dedi ki...

Ayranla ne güzel gider şimdi eline sağlık .En kısa zamanda görüşmek dileğiyle öptüm canım.

Damak Tadı dedi ki...

Seda'cığım,bende Mersin'de yemiştim yıllar önce...Senin hazırladığında çok değişik v ekeyifli olmuş..Ellerine sağlık canım..


Sevgiler..

meliha dedi ki...

Çok severim tantuniyi bende evde yapmaya çalışırım bol acılı yenmezmi hiç
ellerine sağlık nefiss görünüyor.
sevgiler

lezzetyolculugu dedi ki...

BEn kıymayı çok severim kıymalı yemekleride... Çakma tantunin harika olmuş ben bunu artık evde yapar dururum ellerine sağlık.