Bembeyaz bir sabahtan herkese merhaba :))
Umarım kimse üşümez ve bu karın keyfini çıkarır. Mikroplar ölür ve insanlar şu salgın grip hastalığından kurtulur inşallah.
2 su bardağı pirinç
300 gr.kuşbaşı et
yarım su bardağı tel şehriye
2 kaşık tereyağ
Yapılışı:
Yapılışı:
Etler 3 bardak suda lokum gibi olana kadar haşlanır. (Etin suyu ile pilavımızı pişiricez) Suyu bittikçe su eklenir. Ben düdüklüde 30 dakika haşlıyorum. Pirinçler 20 dakika sıcak suda bekletilir. Tencereyede 1 çorba kaşığı tereyağ eritilir. Etler ilave edilir, pirinçler eklenir. Etin suyundan 2 su bardağı su eklenir.( Pilav yaparken ben 1 bardağa 1 bardak su koyuyorum siz nasıl yapıyorsanız o kadar et suyu ilave edin) Tuzunuda ekleyip karıştırılır ve kapağı kapattıktan sonra pişirilerek demlenmeye bırakılır. Diğer tarafta yarım su bardağı şehriyeler küçük bir kapta 1 çorba kaşığı tereyağında kızartılır. Üzerine yine bir bardağa yakın su konularak şehriyeler kısık ateşte pişirilir. Demlenen pilav düz bir kaba ters çevrilir üzerine de pişen şehriyeler gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
1 yorum:
harika görünüyo pilavın ellerine sağlık :)
Yorum Gönder