17 Ocak 2008 Perşembe

Portakallı kereviz

Eskiden olsa kereviz denince kaçardım ama şimdi daha farklı bakıyorum. Tadı da gerçekten çok güzel bir sebze, şifa kaynağı. Biz güzelim sebze yemeklerimizi yapmaya devam edelim :))

Malzemeler:
1 kilo kereviz
2 havuç
1 su bardağı portakal suyuu
1,5 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 orta boy soğan
tuz

Yapılışı:
Kerevizler küp küp doğranarak kararmaması için tuzlu suda bekletilir. Soğan yarım ay şeklinde doğranır, Havuçlar halka halka kesilir, Tencereye soğanlar, havuçlar, kerevizler, şeker, tuz, zeytinyağı ve sıkılmış portakal suyu gezdirilerek kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. 5 -10 dk. kala kerevizin yaprakları üzerine serilir piştikten sonra soğuyunca servis yapılır. Dilerseniz kereviz yaprağı yerine soğuduktan sonra kıyılmış dereotuda ilave edilebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: