15 Ocak 2008 Salı

İsmi mantar kebabı olsun ...

Bu şahane mantarlarımı "beni kuşlarla kandıramazsın" diyen sevgili Elif için hazırladım. İşinin yoğunluğundan bana gelmeye fırsat bulabilirse özellikle kendisi içinde yapacağım. Kimbilir belki bu yazım vesile olur da, daha erken gelir :))

Yapılışı:
İri mantarlar seçilerek temizlendikten sonra sap kısımları çıkarılır. Borcam'a pişirme kağıdı serilir. Mantarlar üzerine dizilir. Orta kısımlarına çok az tereyağ koyulup, tuz serpilir. 175 derece ısıtılmış fırına verilir. 5 dk. mantarlar pişince fırından çıkarılır, orta kısımlarına küp kesilmiş küçük kaşar peynirleri bırakılır ve tekrar fırına verilir. Peynir eriyip hafif kızarınca servis yapılır. Mantarların orta kısımları hafif sulu olacaktır, bunları kesinlikle dökmeyin, lezzeti suyu ile beraber yenirse daha harika oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: