Bu kıymalı böreğimde yine daha önce yaptığım gibi bol soğanlı, şekil itibariyle farklı olduğu için paylaşmak istedim.
Malzemeler
4 yufka(benim tepsim için yeterli oldu)
4/3 su bardağı yoğurt
4/3 su bardağı sıvıyağ
400 gr.kıyma
8 adet soğan
tuz, karabiber
Yapılışı:
Soğanlar küp küp doğranarak kavrulur, kıyma ilave edilir. Pişince tuz ve karabiber atılarak böreğimizin içi hazırlanır. Ayrı bir kapta yoğurt ve sıvıyağ güzelce karıştırılır. Yufkalar ikiye bölünür. Yoğurtlu karışım fırça ile yufkanın üzerine sürülür. Kıyma geniş kenarına koyularak yuvarlanır. Kendi içinde hafif burularak tepsiye gül şekli verilir. Diğer yufkalarda aynı işlemden geçirilir.Tepsi dolunca kalan yoğurtlu karışım yufkaların üzerine sürülerek 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
18 Ocak 2008 Cuma
Kıymalı Gül böreği
Etiketler: Çay saati, Hamur işleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Selam Hatun Diğer yarısı nerde bu böreğin yandımı yoksa
canım nefıss gorunuyor ellerıne saglık sevgıler ıyı hafta sonları..
Şerife'cim yanmadı da yendi diyelim :))
Banu'cum çok teşekkür ederim sana da iyi haftalar. Yorumun için teşekkür ederim :)
Selam Hatun O kadar güzel görünüyorki böreğin,üşenmeyip kalktım bu sabah erkenden böreğini yaptım,benimkiler bayıldı.Bilmem seninki kadar güzel oldumu.Güvenilir tarifleri yapmak ayrıca bir keyif.Ellerine sağlık sevgili arkadaşım
Canım benim beğendiğinize çok sevindim. Senin ki daha da lezzetli olmuştur. Teşekkür ederim :)
Yorum Gönder