20 Ocak 2008 Pazar

Kestane en kolay nasıl soyulur..




Evet nihayet kestaneyi haşladıktan sonra uğraşmadan, bütün halde kabuğundan ayırabiliyorum. Bu konuda dertli olanlara yardımım olsun istedim. Kestaneleri 1 saat soğuk suda beklettikten sonra tepesinden çizik atılır.(kabuğu biraz yumuşadığı için rahat kesiliyor) Daha sonra ister suda haşlanır, istenirse kebap yapılır :)

4 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Bu güzel püf noktası için gönülden teşekkürler Seda..Ellerine ve gönlüne sağlık..


Sevgilerle

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Sevgili Gül

Çok teşekkür ederim çok memnun oldum seni tanıdığıma. Blogunu hemen kendime kaydettim, hergün takip edebilmek için.
Sevgiler benden...

gülden dedi ki...

merhaba...bende kullandığım yöntemi paylaşmak istedim izninizle...kestanelerin kabuğunun her iki tarafını artı şeklinde çizin.bir tava veya tencereye 1 parmak yüksekliğinde,yani kestanenin yarısı yağın içinde kalabilecek kadar yağ koyun.yağı iyice kızdırdıktan sonra içine çizilmiş kestaneleri atın.en az 8 en fazla 13 dakika arada karıştırarak kızartın.bir kaba soğuk suyu koyun ve kızarttığınız kestaneleri maşa veya delikli kepçe ile yağdan çıkartıp soğuk su koyduğunuz kaba aktarın.hemen soymaya başlarsanız kestanelerin çok kolay ve dağılmadan soyulduğunu göreceksiniz.kestane şekeri,aşure pilav yapımında kullanabilirsiniz.bu şekilde pişen kestane yarı pişmiş oluyor.kullanılacağı yere göre soyduktan sonra istediğiniz yere kullanabilirsiniz.kalan yağıda ben küçük bir kavanoza koydum.sadece kestane için kullanmak üzere saklıyorum.umarım bu bilgide işinize yarar.teşekkürler.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Sevgili Gülden,
Bu güzel paylaşımın için teşekkür ederim. Bende senin yöntemini deneyeceğim.
Sevgiler