Bu aralar yemeklerin tekrarlarını yaptığım için bloguma pek birşey ekleyemedim. Bugünde yine eşsiz sebzelerimizden kabak yemeğini yapınca, en azından merhaba demek için ekleyeyim dedim. Herkese iyi hafta sonları diliyorum :)
Yapılışı: 2 kabak yıkanır ve doğranır. Tencerede 1 soğan çevrilir. Kuşbaşı doğranmış 1 tavuk göğsü ilave edilir. Tavuklar suyunu çekince 4 sarımsak ve 1 yemek kaşığı salça eklenerek, kabak ilave edilir. 2 domates küp doğranır, ilave edilir. Kabakları geçmeyecek kadar sıcak su eklenir ve tuzu atılarak pişmeye bırakılır. Pişen kabaklara karabiber serpilir. Ocağı kapattıktan sonra dereotu üzerine döşenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
6 Haziran 2008 Cuma
Kabak yemeği
Etiketler: Ana yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Kabağı ailecek çok sevmememe rağmen bu tarifle kabağı kendime yedirebilirim ellerine sağlık
Canım ellerine sağlık, kabağı ben de çok severim.. Tavuklu denememiştim hiç, yakışmıştır muhakkak.. İyi haftasonları dilerim,sevgiler..
Seda'cım tablo gibi olmuş ellerine sağlık bayılırım,bende sana iyi hafta sonları dilerim öptüm canımmm
bir projemiz var e-dergi..
blogumda anket actım tıklarsan sevinirim:)
Selam hatun.Kabağı çok severim özellikle kızartmasını,ama buda bir altarnatif mutlaka yapacağım.Tavuk etli hiç denemedim ben klasik bulgur ile yapıyorum.Sen yaptığına göre mutlaka güzel olmuştur.Ellerine sağlık sevgili arkadaşım
Kabak çoğu insan tarafından sevilmese de bizim evin favori yemeklerindendir.Sürekli yaparım.Seninkinin görüntüsü de nefis her zaman ki gibi ellerine sağlık canım.İyi pazarlar:)
Ayşe;
Aslı;
Derya;
Gökçe;
Şerife;
Aysel
Hepinize ayrı ayrı teşekkür edeim :)
ellerine sağlık canımm..sevgiler
Sedacım fotoğraflar harika, elini uzatsan bir çatal alacak kadar gerçekçi, canımın çektiğini söylememe gerek var mı? :) Sevgiler...
Yorum Gönder