6 Haziran 2008 Cuma

Kabak yemeği

Bu aralar yemeklerin tekrarlarını yaptığım için bloguma pek birşey ekleyemedim. Bugünde yine eşsiz sebzelerimizden kabak yemeğini yapınca, en azından merhaba demek için ekleyeyim dedim. Herkese iyi hafta sonları diliyorum :)

Yapılışı: 2 kabak yıkanır ve doğranır. Tencerede 1 soğan çevrilir. Kuşbaşı doğranmış 1 tavuk göğsü ilave edilir. Tavuklar suyunu çekince 4 sarımsak ve 1 yemek kaşığı salça eklenerek, kabak ilave edilir. 2 domates küp doğranır, ilave edilir. Kabakları geçmeyecek kadar sıcak su eklenir ve tuzu atılarak pişmeye bırakılır. Pişen kabaklara karabiber serpilir. Ocağı kapattıktan sonra dereotu üzerine döşenerek servis yapılır. Afiyet olsun.



9 yorum:

Ayse Pamuk dedi ki...

Kabağı ailecek çok sevmememe rağmen bu tarifle kabağı kendime yedirebilirim ellerine sağlık

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Canım ellerine sağlık, kabağı ben de çok severim.. Tavuklu denememiştim hiç, yakışmıştır muhakkak.. İyi haftasonları dilerim,sevgiler..

Unknown dedi ki...

Seda'cım tablo gibi olmuş ellerine sağlık bayılırım,bende sana iyi hafta sonları dilerim öptüm canımmm

zarpandit dedi ki...

bir projemiz var e-dergi..
blogumda anket actım tıklarsan sevinirim:)

Adsız dedi ki...

Selam hatun.Kabağı çok severim özellikle kızartmasını,ama buda bir altarnatif mutlaka yapacağım.Tavuk etli hiç denemedim ben klasik bulgur ile yapıyorum.Sen yaptığına göre mutlaka güzel olmuştur.Ellerine sağlık sevgili arkadaşım

ayselce dedi ki...

Kabak çoğu insan tarafından sevilmese de bizim evin favori yemeklerindendir.Sürekli yaparım.Seninkinin görüntüsü de nefis her zaman ki gibi ellerine sağlık canım.İyi pazarlar:)

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Ayşe;
Aslı;
Derya;
Gökçe;
Şerife;
Aysel

Hepinize ayrı ayrı teşekkür edeim :)

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canımm..sevgiler

Adsız dedi ki...

Sedacım fotoğraflar harika, elini uzatsan bir çatal alacak kadar gerçekçi, canımın çektiğini söylememe gerek var mı? :) Sevgiler...