Hazırlaması kolay hafif ve de lezzetli bir tatlı olduğunu söyleyebilirim. :)) Oğlumun doğumundan beri kalan loğusa şekerlerini bu sayede yavaş yavaş tüketiyorum.
Malzemeler:
4 elma
bir küp loğusa şekeri
1 su bardağı su
yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
üzerini süslemek için krem şanti
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
3 elma soyulur.İkiye bölünür çekirdekleri çıkarılır.Tencerede su,loğusa şekeri,tozşeker ve tarçın kaynatılır.Elmalar içine bırakılarak yumuşayana kadar pişirilir. Kalan bir elma rendelenir cevizle karıştırılır ve pişen elmaların içine doldurulur.Krem şanti ile süslenir.Afiyet olsun.
29 Kasım 2007 Perşembe
Cevizli elma tatlısı
28 Kasım 2007 Çarşamba
Paçanga böreği
Bu böreği önceden yapmıştım bugün yayınlamak kısmet oldu..Beğeneceğinizi umuyorum.
Malzemeler:
1 yufka
1 iri domates
4 dilim ince kesilmiş pastırma
kaşar peyniri
Yapılışı:
Yufka dörde bölünür.Her parçaya bir dilim pastırma konur üzerine çekirdeği çıkartılmış küp doğranmış domates eklenir.Az bir miktar kaşar rendelenip parçalara bölüştürülür.Kızartılır.Afiyet olsun.
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
2
yorum
Etiketler: Hamur işleri
24 Kasım 2007 Cumartesi
İzmir köfte
Malzemeler:
500-600 gr. kıyma
1 iri soğan
2 dilim ekmek içi
2 yumurta
bir miktar maydonoz
2 sivribiber
2 patates
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurtalar, suda ıslatılıp sıkılmış ekmek içi,tuz,karabiber,ince doğranmış maydonoz karıştırılır.Birkaç dakika yoğrulur.Köfte şekli verilir, kızartılır.Geniş kapaklı tava veya tencerede 1 kaşık tereyağ eritilir,Salça eklenir.Elma dilimi doğranmış patates ve uzun uzun kesilmiş sivri biber birkaç dakika sotelenir.Kızartılmış köfteler de eklenerek köftelerin üzerine çıkmayacak şekilde suyu katılır.Az tuz serpilir ve orta ateşte 20-25 dakika kapağı kapalı olarak pişirilir. Afiyet olsun.
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
4
yorum
Etiketler: Ana yemekler
23 Kasım 2007 Cuma
Açma
Şımartan tatlar ekinden;
Malzemeler:
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
6
yorum
Etiketler: Çay saati, Hamur işleri
22 Kasım 2007 Perşembe
Kabak köftesi
Kaç senesinde aldım, Derginin adı neydi bilemiyorum ama elimde sadece bu tarif olan yaprağı saklamışım. Bekarken de gazetelerde ek olarak verilen yemek dergilerini biriktirirdim. Ordan kalma diye tahmin ediyorum. Tarif Ayşe Tüter'in mutfağindan yanlız ben üzerinde birkaç ufak değişiklik yaptım.
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
2
yorum
Etiketler: Ana yemekler
20 Kasım 2007 Salı
Mandalina pelteli muhallebi
Evet bu günde akşam oldu. Benim mutfağımdan da kısmetimize sütlü tatlı düştü. Eşimin Tübitak destek projesi de bugün kabul olunca bu ne güzel tesadüf demekten kendimizi alamadık.
Tarif sofra özel sayısından alınmıştır.
Malzemeler:
12 adet mandalina
2 çorba kaşığı buğday nişastası
6 çorba kaşığı tozşeker
Muhallebi için;
1 litre süt
5 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Yapılışı:
Sütü,5 çorba kaşığı şekerle birlikte karıştırın. Kaynayınca ocağı kapatın. Vanilyayı ekleyin. Bu arada un ve yumurtayı mikserle çırpın. Kaynamış sütten biraz ekleyerek akışkan bir hale getirin. Sütün altını tekrar açıp, kısık ateşte pişirirken, yumurtalı karışımı çok yavaş sütün içine akıtın. Sürekli karıştırarak muhallebi haline getirin. İyice kıvamını bulunca ocağı kapatın. Uygun bir borcamı hafifçe ıslatın. Muhallebiyi içine döküp yayın. İlk sıcaklığı çıkınca buzdolabında soğutarak dondurun. Bu arada mandalinaların suyunu sıkın. Nişasta ve tozşekerle karıştırıp pelte kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatıp, iyice donmuş olan muhalebinin üzerine dökün. Tekrar buzdolabına koyun. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun.
16 Kasım 2007 Cuma
Karnabahar salatası
14 Kasım 2007 Çarşamba
Şehriye çorbası
Malzemeler:
6 su bardağı tavuk suyu
1/2 su bardağı şehriye
1 adet haşlanmış, didiklenmiş tavuk budu
1 tutam maydonoz
1 çorba kaşığı salça
1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
Yapılışı:
Sıvıyağda salça kavrulur. Tavuk suyu ilave edilir, Kaynayınca şehriyeler ilave edilir. Pişmesine yakın didiklenmiş tavuk etleri ilave edilir. Ocaktan almadan tuz, karabiber ve maydonoz eklendikten sonra sıcak servis yapılır.
Havuç kızartması
Gönderen
Seda'nın Günlüğü
0
yorum
Etiketler: Ana yemekler