18 Haziran 2017 Pazar

Deniz Börülceli Enginar...


Ramazan ayının bize veda etmesine sayılı günler kala, güzel bir zeytinyağlı ile karşınızdayım :) Enginarın en güzel hallerinden, biz çok beğendik. İnci ablamın sayfasından faydalandım, üzerinde bir iki değişiklik yaptım. Denemeyenler var ise buyurun sizi de tanıştırayım...

Malzemeler:
4 adet enginar
1 demet deniz börülcesi
1 çay kaşığı karbonat
2 adet havuç (küp küp doğranacak) 
 1 adet limon
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı balzamik sirke
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Enginarlar yayvan bir tencerede iç kısımları aşağı gelecek şekilde yerleştirilir. 1 su bardağı su ve yarım limon suyu ve bir tutam tuz eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. ( cam kapaklı tencere olursa iyi olur) Suyun yarısını çekince diğer tarafı çevrilir. (Kapağını bir kere çevirirken açmaya özen gösterin )
Suyunu çeken enginarlar kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakılır.
.
Deniz börülceleri yıkanır. (Kendinden tuzlu olduğu için tuz kullanmayın.) 7 su bardağı su ile 1 çay kaşığı karbonat karıştırılıp kaynatılır. İçerisine börülceler eklenir. 10-15 dakika arası pişirilir. 5 dakika soğuk suda bekletilir.(rengi yeşil kalması için) Süzülen börülceler kılçıklarından ayrılır.( Dalın geniş kısmından tutarak aşağı doğru sıyrılır. Her birine ayrı ayrı bu işlem uygulanır. Böylece içerisindeki kılçığından ayrılmış olur)
.
Küp doğranmış havuçlar birer tatlı kaşığı zeytinyağı ve su karışımında, kapağı kapalı olarak kısık ateşte kavrulur. Soğumaya bırakılır.
.
Deniz börülceleri için sos hazırlanır. Yarım limon, balzamik sirke, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak karıştırılır. Börülceler ile karıştırılır.
.
Ilımış enginarlara havuçlar paylaştırılır ve soslanmış deniz börülceleri eklenir. Üzeri dereotu ile süslenerek soğumaya bırakılır. Afiyetler olsun...    


Hiç yorum yok: