21 Mayıs 2008 Çarşamba

Yumurtalı rezene ve Lavaşlı tost

Yine size, benim ilk defa denediğim rezeneyi tanıştırayım. Pazarda dereotu zannedip almak istememle tanışmış oldum :) Rezenenin iki türlüsü yapılıyormuş, 1. si kuzu etli yemeği, diğeride benim yaptığım gibi yumurtalı olanı. Tadı anasonu andırıyor. Lezzetli bir öğün yemeği diyebilirim. Çayını sürekli yapıyordum, Bebekken oğlumun gazına da iyi geliyordu. Biraz araştırma yaptığımda çok şeye iyi geldiğini öğrendim.

Yapılışı:
1 bağ rezene saplarından ayrılarak yıkanır. Tuzlu suda haşlanır. (Hemen olmuyor, en az 10 dakika) Haşlanan rezeneler çok küçük olmayacak şekilde kıyılır. 1 soğan doğranır, yağda çevrilir. Rezeneler ilave edilir. Beraber bir müddet kavrulur. Üzerine çırpılmış 3 adet yumurta, karabiber ve tuz gezdirilir, pişirilir ve afiyet olsun.

Acil durum tostu :) Çok acıkmıştım, dolapta hani şu paketlerde satılan 10'lu lavaşlar varya, hemen aldım içine 2 dilim kaşar ve yarım çay kaşığı pulbiber gezdirdim. Hani atıştırmalık birşeyler yemek istediğinizde size hatırlatma olsun dedim. Tost makinesinde pişirdim. Benim tost makinam öyle elektrikli olanlardan değil. Hani şu bildiğin ocakda olanlardan. Tadını değişemeyeceğim emektarım :)

6 yorum:

antepası dedi ki...

Ne güzel şeyler bunlar.Hele de lavaşlı tosta bayıldım.Eline sağlık...

ayselce dedi ki...

Değişik bir lezzet ve süper bir tost.Ellerine sağlık seda'cığım:))

Unknown dedi ki...

Seda'cım ustaya tarif ne gerek derler ya gerçekten enfesler ellerine sağlık...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Seda'cım tosta bayıldım, dolapta lavaş hep bulundururum ama tost yapmak hiç aklıma gelmemişti.. Biz de seninki gibi tost makinesi kullanıyoruz, evlenirken eşim ondan alalım istemişti, lezzeti bir başka oluyor gerçekten de :)

Adsız dedi ki...

MERHABA SEDA BİLİYOR MUSUN? BENİM İSMİM DE SEDA SOYADIM KESKİN YAA BU TARİFLERE BAYILDIM BENDE DENEYECEĞİM.HARİKA GÖRÜKÜYOR.DAHA BAŞKA LEZZETLİ TARİFLER VAR MI??? :):):):) ELLERİNE SAĞLIK. HOŞÇAKAL...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Seda'cım teşekkür ederim. Tariflerimi olabildiğince sık eklemeye çalışıyorum. Bazen tekrarlarını yaptığım için biraz süre geçiyor. Bu güne kadar bayağı bir tarif ekledim. İşine yarayacağını düşünüyorum.
Sevgiler.