4 Mayıs 2008 Pazar

Peynirli Omlet

Pazar günlerimiz "bu sabah ne yesek" ile başlıyor. Kahvaltı da, en azından hafta sonları güzel şeyler yapmaya çalışıyorum. Bu omlet de bizim özellerimiz arasında. Herkes yapılışını biliyor ama, eklemek istediğim, omleti pişirdikten sonra tavadayken yarısına peynirli,maydonozlu, pulbiberli harcı koyup, üzerine yumurtayı kapatıyoruz. Hafif peynirler ısınıyor ve servis yapıyoruz.( Peynirin tuzuna dikkat etmek gerekiyor. Hafif tuzluysa, yumurtaya tuzunu az koymak lazım) Afiyet olsun.

9 yorum:

banu gökşin dedi ki...

omlete bayılırım nefis olmus ellerine sağlık. iyi pazarlar..

Tijen dedi ki...

omletseverler toplaşsıııın!

http://lezzetsefasi.blogspot.com/ dedi ki...

cok guzel gorunuyor elinize saglik afiyet olmustur insallah :)

ayselce dedi ki...

Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi.Ellerine sağlık:))Güzel görünüyor

YASEMİN ASLIHAN BABALIK dedi ki...

ellerine sağlık,ben yumurta sevmezlerdenim ama eşime ve oğluma değişik tarifler denerim arada sıkıcı olmamak için.bu da hoş bir sunum olmuş.ama anlamadığım bişey var,tavaya yumurtayı kırdın peyniri araya koyup üzerine bir yumurta daha mı kırıyorsun?tam anlamadım dedim ya yumurta kültürüm yok benim:)))

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemin'cim merhabalar...

Ben 4 adet yumurta kırıp, güzelce çırptım. Yağlanmış tavaya döktüm. Hiç karıştırmadan alt yüzü pişirce, yumurtayı parçalamadan çevirdim. Omletin iki yüzüde pişince, Omletin yarısına kadar iç harç döşedim. Diğer yarısını da üzerine kapattım. 15-20 saniye daha kısık ateşte tutarak servise sunabilirsin.

nilüfer dedi ki...

süper bi manzara ...ellerine saglikk..bende yumurtayi her sekliyle sevenlerdenim :))

YASEMİN ASLIHAN BABALIK dedi ki...

canım benim kusura bakma uzun uzun anlattırdım sana ama deniycem mutlaka bir ara ben de.sağolasın

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemin inşallah çok güzel olur da sende tadına bakarsın :)
Sevgiler canım.
Bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Güzel yorumlarınız ve bloguma misafirliğe geldiğiniz için.